Wpis z mikrobloga

Jak myślicie? Firma śpiąca na miliardach wypuszcza nową wersję ios (windows vista), która drenuje baterie jak p------a, ludzie kupują tegoroczne telefony za niemałe pieniądze i nie wiedzą, czy to bateria i sprzęt czy może oprogramowanie ( ͡° ͜ʖ ͡°) Zabawnie

Nie macie wrażenia, że w każdej firmie, która produkuje jakiś soft, jakość w ostatnich latach mocno podupadła?

Jest coraz gorzej.

#apple #ios #iphone #programista15k
mirek_dev - Jak myślicie? Firma śpiąca na miliardach wypuszcza nową wersję ios (windo...

źródło: applesucks

Pobierz
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Nie macie wrażenia, że w każdej firmie, która produkuje jakiś soft, jakość w ostatnich latach mocno podupadła?

@mirek_dev: tak spadła i przez pracę zdalną i też zanik kompetencji tak zwane gównowacenie branży. cieszę się że normiki już to zaczynają dostrzegać.

dla mnie największy zjazd to jest jednak ostatnio google.
  • Odpowiedz
@mirek_dev: ich corowe usługi nie działają. wyszukiwarka przestała w ogóle wyszukiwać sensowne treści, youtube to samo - wyszukiwarka z roku na rok coraz gorzej działa, nawet usługi b2b jak google cloude to jest dramat - wszystko koszmarnie muli, ux jest fatalny ciężko się połapać co jest gdzie. google chrome to jakiś potwór jeśli chodzi o wymagania i ilość użytego ramu, potrafi zabijać dobrze działające ale starsze komputery
  • Odpowiedz
@mirek_dev: teraz jak wprowadzili tego okropnego lektora AI i tłumaczą wszystko na polski przez to niewiadomo w jakim języku jest film, mam coraz poważniejsze myśli czy by jednak nie zrezygnować z yt. gdyby to nie był taki monopolista to juz dawno bym odszedł.
  • Odpowiedz
@mirek_dev "A business corporation is organized and carried on primarily for the profit of the stockholders. The powers of the directors are to be employed for that end. The discretion of directors is to be exercised in the choice of means to attain that end and does not extend to a change in the end itself, to the reduction of profits or to the nondistribution of profits among stockholders in order
  • Odpowiedz
wyrok sadu w sprawie henrego forda, który zarobiona kase chcial zainwestowac w firme i ludzie zamiast dywidendy. i przegral. amerykanskie firmy istnieja tylko po to, zeby przynosic zysk akcjonariuszom, a kolejni zawodowi ceo sa zatrudniani w celu powiekszania tych zyskow. a ze sa zatrudniani zwykle na pare lat, to stosuja krótkoterminowe metody wyciskania firmy jak cytryny. kosztem ludzi, jakosci, standardow, produktu i klienta.

@Bioenergetyk: to wszystko działa tylko dlatego że
  • Odpowiedz
@mirek_dev: tak się kończą zwinne patologiczne "medotyki" wytwarzania oprogramowania - gonienie wskaźników TAJM TU MARKET, velocity, pompowanie ficzerów. Programiści tylko zasuwają na galerach biernie uczestnicząc w tym cyrku bo inaczej wypowiedzenie za słabe wyniki dostarczanych STORY POINTOW
  • Odpowiedz
  • 1
@tubkas12:

teraz jak wprowadzili tego okropnego lektora AI i tłumaczą wszystko na polski

A idź Pan w **
Często slucham youtube podczas jazdy samochodem, ale czasami jak jestem zmęczony to mam ochotę coś po polsku posłuchać bo przy ang się muszę bardziej skupić. I teraz nie wiem który filmik jest polskiego autora, a który zagraniczny
  • Odpowiedz
@cat_tea: ja bym powiedział że to jest jednak bardziej skomplikowane - korporacje amerykańskie od dłuższego czasu zastępują amerykanów imigrantami na wizach niewolniczych. Jak poczytasz reddita czy posłuchasz YT to widać jak bardzo rynek IT się dla amerykanina zepsuł. Masz też outsoursing w tym do polski. AI na przykład głównie zajmują się chińczycy, nawet w amerykańskich firmach. Masz też trochę polaków w openAI,

A jak poczytasz jak kiedyś wyglądało Apple czy
  • Odpowiedz