Wpis z mikrobloga

Dawno nie czułem takiej satysfakcji, kwik fajnoprawaczków, bo Ukraińcy też dostaną 800+ jest balsamem na moją duszę, oby tak dalej Panie Prezydencie
Tyle było heheszków, a teraz Atorowi i reszcie pociekło nogawką xDDDDD

#ukraina #polska #polityka
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Metris: ale zdajesz sobie sprawę że to 800+ nie znika magicznie z gospodarki tylko ci ludzie to wydają w sektorze prywatnym i że właśnie po wprowadzeniu (wtedy jeszcze 500+) nam gospodarka wystrzeliła.
No tak ale niektórzy nadal uważają że trzeba zaciskać pasa XDD
Miała być inflacja od tego...nie ma.
Miało być bezrobocie...nie ma.
Co teraz??? Krowy przestaną dawać mleko?( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@CzeczenCzeczenski: Tylko legalnie pracujący dostaną, a więc wszyscy z umowami na czarno i kombinatorzy pa pa pieniążki. Wreszcie jest tak, jak być powinno od początku, a pociekło nogawką lewakom i fajniakom jak ty, chociaż próbują udawać, że jest inaczej.
  • Odpowiedz
@CzeczenCzeczenski: Kto niby krzyczy? Ja jestem zadowolony, jak większość umiarkowanych prawicowców. Najgłośniej krzyczą jakieś odklejone dzbany, które nie zdają sobie sprawy, że ktoś musi wykonywać najgorsze zawody, a Polakom już sie nie chce tego robić. Chyba lepiej mieć tu w miarę cywilizowanego Ukraińca na legalu niż pajeeta albo ahmeda.
  • Odpowiedz
@fidelio-fidelio ale zdajesz sobie sprawe, ze od wprowadzenia 500 plus wywalilo nam zadluzenie?
Obecnie na 800 plus idzie jakies 60 mld pln rocznie - na luzie moglibysmy sobie zbudowac ze 2 elektrownie atomowe, albo zainwestowac w prawdziwe badania naukowe, zamiast tego sponsorujemy grecka i turecka branze hotelowa.
  • Odpowiedz
@fidelio-fidelio co to znaczy gospodarka wystrzelila I jakie masz dane na przyczynowosc? Pieniadze rozdystrybuowane przez rzad trafily do podmiotow, które znowu je oddaly rzadowi, plus kolosalne koszta obsługi. To iluzja gospodarki.
  • Odpowiedz
@CzeczenCzeczenski: 10tys na łapę dla każdego rodzica bo przecież im więcej wedlug tej logiki tym gospodarka robi większe profity, budżet wytrzyma. Najwyzej zadluzymy sie jak grecja. Zdajesz sobie sprawe ze to najczystsza forma biurokracji, przezerania kasy i doslownie kazda inna inwestycja w poprawe gospodarki byla by bardziej profitowa? ( ͡° ͜ʖ ͡°) masz wgl jakieś badania na poparcie tych swoich rewelacji?
  • Odpowiedz