Wpis z mikrobloga

@staryhuop0
Mam identyczną krajalnice a przynajmniej podstawkę. Tylko moja już zżółknięta ze starości.
Tyle jajek jak bym zjadł to bym chyba pękł - smacznego!
  • Odpowiedz
@obserwator_nsa no raczej normalna osoba je właśnie z 2-3 jaj jajecznice czy ogólnie tyle jajek na śniadanie/kolację. Zresztą zalecenia to 1-2 dziennie więc i tak ponad normę. 3 jajka dla 3 latka to bardzo dużo. Kalorycznie z kawalkiem chleba to masz z 500 kcal to więcej niż 1/3 zapotrzebowania dziennego.
  • Odpowiedz
@Loloman: Zresztą zalecenia to 1-2 dziennie więc i tak ponad normę. 3 jajka dla 3 latka to bardzo dużo. Kalorycznie z kawalkiem chleba to masz z 500 kcal to więcej niż 1/3 zapotrzebowania dziennego.

Te zalecenia są z d wzięte. Jajko to białko wzorcowe, idealny profil aminokwasów. Można w zasadzie jeść bez ograniczeń.
Może dalej łykasz piramidę żywienia? Najedz się węglowodanów, glutenu, cukrów prostych, płatków z mlekiem. Hehe pozdro
obserwatornsa - @Loloman: Zresztą zalecenia to 1-2 dziennie więc i tak ponad normę. 3...

źródło: 1992

Pobierz
  • Odpowiedz
@Loloman: WHO tak radzi nie bez powodu. Wiem że mądrzejszy jesteś od wielu ekspertów i badań :) zapisz się do WHO i zmień zalecenia

Piramida żywienia sięga końca lat 70, kiedy była nadwyżka w USA zbożowych płodów rolnych i kukurydzy. Wcześniej Stany eksportowały żywność do ZSRR bo tam mieli kryzys. Ale jak kacapy się ogarnęli, to Stany miały nadprodukcję. Wtedy na ratunek wprowadzono piramidę żywienia, która bohatersko rozwiązała problem nadwyżki
  • Odpowiedz