Aktywne Wpisy

moll +15
Powieje trochę paranoją zapewne, ale szukam #ksiazki dla preppersów, do survivalu czy innego bushcraftu - takiej jak dla debila, totalnie od podstaw, która pozwoli na "przetrwanie" w razie wojny albo innego kataklizmu. Najlepiej jakby było to w formacie, który można zapakować do plecaka ewakuacyjnego po lekturze.
Ktoś? Coś?
Taguję #preppers #bushcraft #survival dla większych zasięgów, pewnie wiecie co warto przeczytać i co się sprawdzi
Ktoś? Coś?
Taguję #preppers #bushcraft #survival dla większych zasięgów, pewnie wiecie co warto przeczytać i co się sprawdzi

cichyyx +5

- Tak, mamy teraz rabat z aplikac...
- Nie, nie na benzynę, na moje paliwo hehe
I chwyta czteropak Harnasia. Z gęby toksyczny wyziew wczoraj spożytego alkoholu, aż niedobrze mi się robi, kurtka ze śladami wymiocin ale dumny ze swojego żarciku. Świetny dowcip, pierwszy raz słyszę. Zadowolony że zaraz wleci klin rzuca pogniecione 20zl i od razu za drzwiami otwiera puszkę. Co niedzielę rano to samo, aż nie otworzą Żabek to mam tu prawdziwy nalot niedopitych. Byle do 11:00, wtedy otwierają tę Żabkę niedaleko i młoda dziewczyna za kasą przejmie moje brzemię.
Trzymajcie się tam cieplutko bo z rana jak jechałem to były tylko 4 stopnie, toż to już zima a dopiero co skończyło się lato.
@Minieri: W Polsce w ogóle nie ma problemu z alkoholem a wprowadzanie prohibicji to tylko wymysł xDD
@Creed-Bratton: Klasizm na wykopie nadal się trzyma mocno widzę xD