Wpis z mikrobloga

#podrozujzwykopem #podroze #dzieci #pytaniedoeksperta

Cześć, planujemy pojechać w pierwszą podróż samolotem z dzieckiem. Dziecko jeszcze nie chodzi wiec chyba to dobry moment na pierwszy lot. Macie do polecenia jakiś kierunek w listopadzie aby było w miarę fajnie pogodowo, z dobrym transportem z lotniska itp? Myślałem o Weronie, Bari lub Wiedniu ale nie wiem jak te miasta są do chodzenia z wózkiem.
  • 53
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kulawy_dzik: nie słuchaj tych wykopowych dekadentów, których zawodem jest narzekanie na wszystko o wszystkich. Ludzie mają dzieci, ludzie latają samolotami, dzieci płaczą. Tak już jest niezależnie od tego co piwniczak wykopek by tam sobie życzył.
Co do jazdy wózkiem, pewnie w większości turystycznych miast dasz radę. Ewentualnie sprawdź sobie na street view ;).
  • Odpowiedz
@kulawy_dzik: w głowę się puknijcie. Zdecydowaliście się na dziecko to nie ma wycofania. Czekacie z wakacjami do czasu aż dziecko będzie miało 5-6 lat a nie uprzykrzanie innym życia i sobie zreszta też.
Najpierw się w związku realizuje marzenia i pasje w tym i podróże, a jak już wszystko odhaczone to dopiero robi się dziecko gdzie jak nasze potrzeby spełnione to można skupić się na byciu rodzicem
  • Odpowiedz
@kulawy_dzik: lecialem niedawno do Grecji i spowrotem (2,5h lotu) z biura podrozy. W samolocie w obie strony była ta sama rodzina z małymi dziećmi, jedno na oko miało koło roku. Od momentu ruszenia do momentu lądowania dziecko ryczało w niebogłosy przez praktycznie cały lot. Na szczęście siedziałem dość daleko i miałem słuchawki z ANC. Współczuje pasażerom siedzącym dookoła. Rodzice być może pierwszy raz i nie spodziewali się takiego obrotu spraw...
  • Odpowiedz
@kulawy_dzik: Dla mnie mała przyjemność jechać na północ Włoch w listopadzie, bardziej Cypr, Malta, Sycylia lub Teneryfa- tylko tego ostatniego rzeczywiście nie polecam z małym dzieckiem, za długi lot. Praktycznie wszędzie z wózkiem pochodzisz o ile masz na dużych kółkach, tej kwestii i obaw nie rozumiem.

W komentarzach zesranko, a mój roczniak (już chodził) zasnął jak tylko samolot zaczął kołować i obudził się przy lądowaniu. W obie strony. I wszelkie
  • Odpowiedz
@StaryBieruta Napisal prawdę, ale niepotrzebnie agresywnie. Branie noworodka, z którym jeszcze często nie jest oczywiste podejście jest skazaniem co najmniej połowy pasażerów samolotu na bol głowy.
  • Odpowiedz
@kulawy_dzik gnije ze już musisz gdzieś lecieć bo masz fomo. Tak dużo świata zobaczysz w tym Bari na prawdę. Najtańsze loty wybrałaś sortuj i chcesz lecieć żeby się pokazać że dziecko mnie nie ogranicza! Na siłę chcesz pokazać wszystkim że dajesz radę. I w karierze i z dzieckiem ale prawda jest taka że cię to zmęczy. Nie mówię tego zlosiliwie bo byłem w tym samym miejscu. Też biegałem z wózkiem bo
  • Odpowiedz
@kulawy_dzik: Po co zabierać w podróż takie małe dziecko? Przecież i tak niczego nie zapamięta. Na zagranicznych wycieczkach to tylko kula u nogi+ zmarnowane pieniądze.
  • Odpowiedz
@EvilRogue: Pewnie, że to nie fajne. Tak samo nie fajne są ekipy lecące na kawalerski / panieński rozgadane i rozśpiewane (ehh ci angole...), wkurzający będzie janusz walący piwskiem lecący do roboty na saksy gadający całą droge o polityce, paniusia śmierdząca perfumami jakby sie w nich kąpała, grubas co sie ledwo w fotel mieści, seba co łokcie ma za długie, ludzie oglądający seriale bez słuchawek i tak moge wymieniać bez końca,
  • Odpowiedz
@hurin:

zakropić mu ksylometazolina nos

wziąć ze sobą ibuprofen na pokład jakby płakał podczas lądowania

Ty się zgrywasz, czy serio faszerujesz kilkumiesięczne dziecko lekami dla swojej wygody?
  • Odpowiedz
w głowę się puknijcie. Zdecydowaliście się na dziecko to nie ma wycofania. Czekacie z wakacjami do czasu aż dziecko będzie miało 5-6 lat a nie uprzykrzanie innym życia i sobie zreszta też.

@r5678: kolejny, dżizas. XDDD
  • Odpowiedz