Wpis z mikrobloga

@Tippler: Mmm chciałbyś być samicą, co? Pewnie byś się pruł jak stare gacie. A tak trzeba się męczyć- siłka, looksmax, kasa a i tak nikt nie chce pobawić twoim fafikiem. Smuteczek.
(Nieironicznie, o co wam właściwie chodzi. Baby rodzą bombelki, mając przy tym wąskie okno reprodukcyjne i ponosząc jednocześnie ogromny koszt ciąży. Dlatego zawsze znajdą sobie chłopa. I dlatego też przez jakieś 99,99% historii ludzkości siedziały pod butem mężczyzn. Przykro
  • Odpowiedz
Baby rodzą bombelki, mając przy tym wąskie okno reprodukcyjne i ponosząc jednocześnie ogromny koszt ciąży

@Aper0lka: Polki NIE rodza dzieci. Mamy wspolczynnik dzietnosci 1,03 z tendencją SPADKOWĄ. Gdybyśmy mieli wspolczynnik dzietności 2,5 to moglabys cos tam przebakiwac o tym, ze Polki rodza dzieci.
  • Odpowiedz
Baby rodzą bombelki

Gdzie, bo chyba nie w Polsce.

mając przy tym wąskie okno reprodukcyjne

@Aper0lka: uuuu incelizm i mizoginia. Normalnie powtarzacie coś wręcz przeciwnego.
  • Odpowiedz
@git_commit: dokładnie. Zasłanianie się mitycznymi Matkami Polkami to bzdura. Chyba że wprowadzą Kartę Matki, gdzie faktycznie kobiety które urodziły i wychowują dziecko, dostaną przywileje, a resztę bab zrównać z chłopami (wiek emerytalny status ciężary do dźwigania itd.)
  • Odpowiedz
@moja-walka: U takich grubych loszek, które schudną często włączają się mechanizmy, że w sumie to ona zasługuje na kogoś lepszego i rzuca partnera. Ewentualnie nadrobienie straconej młodości i zakręcenie się na karuzeli kutang i szaleństwo, którego nie doznała przez swoją otyłość.
Jeżeli baba nie zostawiła partnera no to ogromny plus dla niej za normalność. Co do tych 190 cm no to niestety prawa rynku. Kiedyś się tym też denerwowałem, ale
  • Odpowiedz
Ale widzę, że temat dzietności bardzo cię rusza,

@Aper0lka: rusza mnie klamanie na ten temat, sama dzietnosc jest mi obojetna, bo juz jest za pozno na jej ratowanie w Polsce. Mamy ujemny przyrost naturalny (ponizej 2,1 dziecka na kobiete srednio) nieprzerwanie od roku chyba 1998 wiec te dziure populacyjna mozna zasypac jedynie imigrantami
  • Odpowiedz