Wpis z mikrobloga

TL:DR
Tendur jest do polecenia i to bardzo mocno. Jest dokładnie tak samo jak Warszawie czyli bdb (byłem dwa tygodnie temu w Warszawsim oddziale po raz kolejny). Natomiast cena 39 złoty za kebaba XXL w Lawaszu to jest jednak lekka przeginka moim zdaniem. Jedyne co na minus to wyciąg im nie wydalał więc raczej nic fajnego w temacie przesiąknięcia zapachem ciuchów.

Dla tych co chcą dłuższy opis:
Miałem akurat dzisiaj coś do załatwienia w okolicach rynku. Już tuż przed 11:00 przechodziłem to kolejka była przed lokalem ustawiona pierwszych klientów.
Ja się wybrałem po załatwieniu spraw bliżej 12:15. W kolejce przede mną była 1 osoba. Zamówienie o 12:20 odebrałem o 12:35 także całkiem znośnie jak na fakt, że lokal był pełny.
Największą robotę robi tak jak i w Warszawie sam Lawasz wypiekany na miejscu i jest serio tylko dlatego do przejścia się chociaż raz. Mięso wołowo-baranie też bardzo dobre, ale tego barana to nigdy tam nie wyczuwałem więc raczej chyba tylko tłuszczu tam trochę jest. Albo nie było czuć bo jak ja byłem to lekko im się tłuszcz palił na tym wołowo-baranim więc na randkę i ciuchy wyjściowe średni pomysł.
Sosy standardowo dla Tendura na początku kebaba nie było więc jak lubicie to trzeba sobie dodatkowo dołożyć bo macie na miejscu.
Warzyw tyle ile trzeba w kebabie czyli nie za wiele.
Do lawasza XXL wziąłem też frytki i serio nie ma co się nad nmi rozwodzić. Ot standardzik.

Tak samo jak w Wawie do zamówienia na miejscu dostajecie herbatkę za darmo także ot taki miły gest od nich.

Jeszcze z takich spraw to niestety przy tym młynie który mieli zdarzyło im się pomylić zamówienie i ziomek obok mnie dostał kebaba z warzywami, a chciał tylko z mięsem. Natomiast po zgłoszeniu wymienili mu to bez zająknięcia.

Generalnie to całkiem miłe, że teraz oprócz Oyche i Lezzet (niestety chyba się zamknęli) doszło kolejne miejsce do polecenia. Jakby w Tendurze były mega kolejki, a mielibyście ochotę na mięso wołowe to możecie jeszcze spróbować na Rynku Kebab Mark Kuchnia Libańska - też lawasza robią na miejscu, ale noto nie jest to samo co w Tendurze.

#wroclaw #jedzenie71
Darth_Gohan - TL:DR
Tendur jest do polecenia i to bardzo mocno. Jest dokładnie tak sa...

źródło: 1000034362

Pobierz
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Tak samo jak w Wawie do zamówienia na miejscu dostajecie herbatkę za darmo także ot taki miły gest od nich.


@Darth_Gohan: to tak samo w kebab king, który był wczesniej w tym miejscu, ale akurat tam nie dostalem herbaty nigdy, jedynie na zwycieskiej i tam koło juwenalii
  • Odpowiedz
@zdjecie_z_wenszem: Jest remont kamienicy dlatego zamknięte tymczasowo

Remont kamienicy przy ul. Słowiańskiej 2 we Wrocławiu jest realizowany w ramach programu kompleksowej modernizacji energetycznej budynków mieszkalnych wielorodzinnych na Nadodrzu i Ołbinie, finansowanego częściowo z funduszy unijnych (FEDS 2021-2027). Projekt obejmuje termomodernizację budynku, w tym remont elewacji frontowej oraz podwórzowej wraz z dociepleniem, co ma na celu poprawę efektywności energetycznej i estetyki kamienicy.


Prace remontowe są prowadzone przez Zarząd Zasobu Komunalnego, który
lelele112233 - @zdjeciezwenszem: Jest remont kamienicy dlatego zamknięte tymczasowo
R...

źródło: 540366624_1118360057056462_3086012622818415616_n

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 1
@zdjecie_z_wenszem: największy masz na zdjęciu. Do najedzenia w sumie jak nie jesteś 100 kilowym głodomorem na pewno :)

24 za najmniejszy z kurczakiem 140 gram
29 za mieszany albo wołowo barani 140 gram
28 za 170 gram z kurczakiem
33 za 170 gram mieszany
  • Odpowiedz
@holy_basil: oj tak, juz raz cene podniesli ale chyba delikatnie bo o 2zl, jadlem i po prostu stosunek cena/ilosc rozwala inne przez KO. Sosik pikantny tez dobry. Huta na zime to tak srednio, ciekawe jak dlugo tam pociagnie bo ztcw to tymczasowa lokalizacja (deweloperuch przejmuje tereny).
  • Odpowiedz
@Darth_Gohan Jak to? Kiedy się otworzyli? Zresztą nieważne, zbieram się i idę spróbować (w wawie jadłem w zeszły roku i bym sztosik).
Przy okazji, jak odwiedzisz znów stolicę to spróbuj w Mama Kebab niedaleko Warszawa Wschodnia. Jadłem tam niedawno czekając na pociąg. Placek grubszy niż w Tendurze, przez co nie rozrywa się, a cała reszta czyli mięso i ogólnie kompozycja to top.
poszlemnaobkolo - @Darth_Gohan Jak to? Kiedy się otworzyli? Zresztą nieważne, zbieram...

źródło: temp_file3537239406467000942

Pobierz
  • Odpowiedz
Już po konsumpcji. Placek jednak taki sam jak w Mama, widocznie jakiś cienias mi się wtedy trafił.
Mimo, że muszą popracować nad ścinaniem mięsa, bo jest trochę za grube (mi to nie przeszkadza akurat, ale słyszałem już narzekania) to śmiało mogę powiedzieć, że nie mają na ten moment konkurencji we Wrocławiu. Lezzet jadłem na początku, zanim podnieśli cenę i faktycznie dobry, ale nie ten poziom jak dla mnie. Oyche pomijam, bo kurczak
  • Odpowiedz