Aktywne Wpisy

rukh +7
źródło: temp_file6042004186199315948
Pobierz
DrN_25 +123
Mireczki pijcie że mną kompot. W końcu podjąłem rękawice budowy domu własnymi siłami. Działka jest, ogrodzenie tymczasowe właśnie zrobione, wymieniłem grunt pod płytę fundamentowa. Może nawet stworze tag do relacji i pełnego sprawozdania z budowy 😅
#budowadomu #budujzwykopem #chwalesie #domparterowy
#budowadomu #budujzwykopem #chwalesie #domparterowy
źródło: 1000028035
Pobierz

Tendur jest do polecenia i to bardzo mocno. Jest dokładnie tak samo jak Warszawie czyli bdb (byłem dwa tygodnie temu w Warszawsim oddziale po raz kolejny). Natomiast cena 39 złoty za kebaba XXL w Lawaszu to jest jednak lekka przeginka moim zdaniem. Jedyne co na minus to wyciąg im nie wydalał więc raczej nic fajnego w temacie przesiąknięcia zapachem ciuchów.
Dla tych co chcą dłuższy opis:
Miałem akurat dzisiaj coś do załatwienia w okolicach rynku. Już tuż przed 11:00 przechodziłem to kolejka była przed lokalem ustawiona pierwszych klientów.
Ja się wybrałem po załatwieniu spraw bliżej 12:15. W kolejce przede mną była 1 osoba. Zamówienie o 12:20 odebrałem o 12:35 także całkiem znośnie jak na fakt, że lokal był pełny.
Największą robotę robi tak jak i w Warszawie sam Lawasz wypiekany na miejscu i jest serio tylko dlatego do przejścia się chociaż raz. Mięso wołowo-baranie też bardzo dobre, ale tego barana to nigdy tam nie wyczuwałem więc raczej chyba tylko tłuszczu tam trochę jest. Albo nie było czuć bo jak ja byłem to lekko im się tłuszcz palił na tym wołowo-baranim więc na randkę i ciuchy wyjściowe średni pomysł.
Sosy standardowo dla Tendura na początku kebaba nie było więc jak lubicie to trzeba sobie dodatkowo dołożyć bo macie na miejscu.
Warzyw tyle ile trzeba w kebabie czyli nie za wiele.
Do lawasza XXL wziąłem też frytki i serio nie ma co się nad nmi rozwodzić. Ot standardzik.
Tak samo jak w Wawie do zamówienia na miejscu dostajecie herbatkę za darmo także ot taki miły gest od nich.
Jeszcze z takich spraw to niestety przy tym młynie który mieli zdarzyło im się pomylić zamówienie i ziomek obok mnie dostał kebaba z warzywami, a chciał tylko z mięsem. Natomiast po zgłoszeniu wymienili mu to bez zająknięcia.
Generalnie to całkiem miłe, że teraz oprócz Oyche i Lezzet (niestety chyba się zamknęli) doszło kolejne miejsce do polecenia. Jakby w Tendurze były mega kolejki, a mielibyście ochotę na mięso wołowe to możecie jeszcze spróbować na Rynku Kebab Mark Kuchnia Libańska - też lawasza robią na miejscu, ale noto nie jest to samo co w Tendurze.
#wroclaw #jedzenie71
źródło: 1000034362
Pobierzźródło: 1000034367
Pobierzźródło: 1000034366
Pobierz@Darth_Gohan: Ja p------e xD Roku nie wytrzymali.
@Darth_Gohan: to tak samo w kebab king, który był wczesniej w tym miejscu, ale akurat tam nie dostalem herbaty nigdy, jedynie na zwycieskiej i tam koło juwenalii
A tendur najmniejszy kebab to w jakiej cenie? 39 za xxl zależy jaki jest ten xxl :D
źródło: 540366624_1118360057056462_3086012622818415616_n
Pobierz24 za najmniejszy z kurczakiem 140 gram
29 za mieszany albo wołowo barani 140 gram
28 za 170 gram z kurczakiem
33 za 170 gram mieszany
@Darth_Gohan: siadaj, pała!! :P #paliwoda
Dzieki za info. Trzeba bedzie sie wybrac na lawasza!
Przy okazji, jak odwiedzisz znów stolicę to spróbuj w Mama Kebab niedaleko Warszawa Wschodnia. Jadłem tam niedawno czekając na pociąg. Placek grubszy niż w Tendurze, przez co nie rozrywa się, a cała reszta czyli mięso i ogólnie kompozycja to top.
źródło: temp_file3537239406467000942
PobierzMimo, że muszą popracować nad ścinaniem mięsa, bo jest trochę za grube (mi to nie przeszkadza akurat, ale słyszałem już narzekania) to śmiało mogę powiedzieć, że nie mają na ten moment konkurencji we Wrocławiu. Lezzet jadłem na początku, zanim podnieśli cenę i faktycznie dobry, ale nie ten poziom jak dla mnie. Oyche pomijam, bo kurczak