Wpis z mikrobloga

Czy wykop ominęła drama związana z bananową Julką z Twittera i wyłudzaniem przez nią świadczeń socjalnych, przy jednoczesnym obrażaniu "biedaków"?

Nie zauważyłem poruszenia, a sprawa kuriozalna.

#twitter #afera #julka
Stgx - Czy wykop ominęła drama związana z bananową Julką z Twittera i wyłudzaniem prz...

źródło: IMG_1881

Pobierz
  • 42
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Stgx: na studiach miałem pełno takich oskarków. Wyłudzali świadczenia socjalne, chociaż na nic im nie brakowało. Byłem dużo od nich biedniejszy, ale akurat tata pracował w tamtym czasie za granicą i z automatu nie łapałem się na nic..
  • Odpowiedz
@mvmxks: Jaka odpowiedzialność karna? Na uczelni dajesz PIT i albo się mieścisz w widełkach albo nie. Co najwyżej Cię US może dojechać ale realnie jak nie żądasz zwrotu 100 tys VAT to mają Cię głęboko w poważaniu i szansa na kontrolę jest niemal zerowa, no i z uczelnią to nic wspólnego nie ma. Wiem, ze zostanę teraz zjechany ale sam pobierałem stypendium socjalne + dodatek na akademik, do którego miałem
  • Odpowiedz
  • 6
@Rozmemlany: no nie każdy, jak pracujesz na UoP to na zaświadczeniu o zarobkach czy PIT będziesz miał ile zarabiasz. A przedsiebiorca sobie może część klientów na czarno obsłużyć, masę rzeczy wliczyć w koszty czy jakies auto w leasing i mu wychodzi, ze nie zarobił prawie nic. A skoro tak to córka maks stypendium bo przecież biedna. Patologia? No jak najbardziej.
  • Odpowiedz
Bezdochodową mam na myśli wysoke koszta prowadzenia działalności.

@bolekndm: czyli wrzucanie wszystkiego jak leci w koszta? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

sam pobierałem stypendium
  • Odpowiedz
przedsiebiorca sobie może część klientów na czarno obsłużyć, masę rzeczy wliczyć w koszty czy jakies auto w leasing i mu wychodzi, ze nie zarobił prawie nic

@pwone: Auto to chyba niewiele, a "część klientów", żeby wykazać tak niski dochód to chyba większość.
  • Odpowiedz
która jeździ na wakacje do USA i Chin przy jednoczesnej krytyce osób jeżdżących na all inclusive do Turcji,

@Stgx: Ta dziewczyna ma ceikiem celne argumenty.
Wycieczka do USA będzie tańsza i ciekawsza niż holel AI w Turcji.
  • Odpowiedz
bo kłamią w oświadczeniu o dochodach, przykry standard na studiach

@mvmxks: @Rozmemlany Im jesteś bogatszy tym łatwiej ukryć legalnie dochody. Spółka/firma notuje straty ze względu na opłaty dla fundacji rodzinnej, dochody tylko na koncie w Lichtensteinie, nie do sprawdzenia dla polskiej/ norweskiej skarbówki.
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@Mateo353: uważam, że wszelkiego rodzaju patologiczne akcje powinny być jak najbardziej nagłaśniane i piętnowane.

Jej zasięgi mnie nie interesują - z takim podejściem może zostać co najwyżej drugą Olą Jashonek (czy tam Jasionek)
  • Odpowiedz
Im jesteś bogatszy tym łatwiej ukryć legalnie dochody. Spółka/firma notuje straty ze względu na opłaty dla fundacji rodzinnej, dochody tylko na koncie w Lichtensteinie, nie do sprawdzenia dla polskiej/ norweskiej skarbówki.

@djtartini1: Ja jeebe. Czyli polaczek z--------a, ściga go się za źle opłaconą dychę podatku, a bogole sobie miliony ukrywają i nie czekają ich żadne konsekwencje?
  • Odpowiedz
@Stgx: czekałem aż w końcu ktoś ją zdemaskuje. Od początku mi się wydawało to nienormalne, że ktoś kto ma tak mało do powiedzenia w sprawach politycznych, miał tak duże zasięgi. I ciężko było to wytłumaczyć urodą czy coś takiego, bo chyba nie widać, żeby była ponadprzeciętnie urodziwa. Miałem wrażenie, że to jakiś inteligentnie zaprojektowany, płatny bot. Że kreuje się na taką osobę spoza tej polskiej wojenki politycznej jako ta "obiektywna",
  • Odpowiedz