Wpis z mikrobloga

• 15
@markhausen i teraz psy 20-30 kg będą miały mniej miejsca niż na długim łańcuchu, a najśmieszniejsze jest to, że psy w blokach są legalne - 35 metrów, 3 osoby i pies, spacerek 20 minut rano i 40 wieczorem, reszta dnia w pokoju 11 metrów kwadratowych. Elegancko.
  • Odpowiedz
@markhausen: Nikt nie ma obowiązku mieć psa, ja mam kota i wziąłem odpowiedzialność za to, żeby miał dobre warunki.
Na wsiach psy traktują jako niskobudżetowy system alarmowy i trzymają w klatkach 2x2 m.
Ja się na to nie godzę. Niech po prostu nie mają tych psów.
Jak bym wziął pod opiekę 80-kilogramowego wykopka, to też by dostał większy kojec.
  • Odpowiedz
@markhausen chcącemu nie dzieje się krzywda, nikt nie zmusza do kupowania betonowego schowka na miotły. Polacy prą do centrów dużych miast jak muchy do gówna, a potem zdziwienie, że tłok, korki, hałas, syf i wszystko drogie ¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@markhausen: Ja nie wiem co Cię tutaj bawi, przecież to jest jawne stawianie czworonoga ponad Polaka. Agentura w tym kraju dobrze wie co robi aby nas upodlić, a większość ludzi w tej kwestii klaska uszami ze szczęścia. Dopóki sami nie zdarzą się z rzeczywistością.
  • Odpowiedz
@BedzinGurom: już skończcie z tym p----------m że wszyscy wokół chcą tylko upodlić Polaka i kręcą korba xD
Człowiek jest odpowiedzialny sam za siebie, i nikt go siłą nie zamyka w mieszkaniu, może wyjść kiedy ma ochotę i pospacerować.
@Shatter Załóż sobie taki łańcuch na próbę w upale albo w mrozie i zobaczysz czy będzie tak super, najlepiej na cały dzień
  • Odpowiedz
Zresztą w moim mieście są mikroapartamenty dla studentów i tam już gorsze traktowanie niż psa xD

@markhausen: Jakby to było na studia do wynajęcia za 1000-1200zł miesięcznie (w tych czasach "jedynki" we wrocławiu to nawet 1500zł XDD), to bym brał z pocałowaniem ręki w czasach studenckich - całe studia z wyjątkiem ostatniego roku musiałem dzielić z kimś pokój, w akademiku miałem pokój podobnych rozmiarów na 2 ( ͡° ʖ
  • Odpowiedz