Wpis z mikrobloga

@stanley___: skąd taki wniosek? Takie związki rozpadają się po latach sztucznego podtrzymywania, bo okazuje się, że osoby dojrzewają i chcą od życia czegoś innego - albo przestają do siebie pasowač albo zaczynają rozumieć, że nigdy nie pasowali.
  • Odpowiedz
@stanley___: tak, dokładnie, takie związki są szczęśliwe i nigdy się nie rozpadają. niestety przegrywy, ten pociąg wam odjechał. już nigdy nie będziecie mieli szczęśliwego związku. najwięcej na co możecie liczy to potrzymanie za rękę dzieciatej żabiary rozczarowanej mężczyznami
  • Odpowiedz
@stanley___ ze szkołą to różnie bywa, ale studia to najlepszy czas na znalezienie normalnego, trwałego związku. Zastanawiam się kiedy jest ten najlepszy czas wg tych, którzy myślą inaczej, po 30.?
  • Odpowiedz
@an-drzej: Zależy, miałem na studiach związek który rozpadł się zaraz po tym jak te studia skończyliśmy i poszliśmy do pracy. Więc to też nie jest tak, że jak poznasz kogoś na studiach to już do grobowej deski.
  • Odpowiedz
@JWRJWR: an ań anie było tam wartości, czy jakby to powiedzieć żeby wykopki nie zignorowały - aksjologii? W zasadzie to sie zawiera w tych elementach co kolega wymienił, ale brakowało by też po prostu światopoglądu.
Mi sie wydaje że to co człowiek ceni, jakimi wzorcami sie kieruje i jakie wartości wyznaje jest ważniejsze.
  • Odpowiedz
@stanley___ koleżanka mojej mamy się rozwiodła, a byli razem od szkoły xD żaden z moich studiujących kolegów nie poznał żony a pod października idą na ostatni rok.

W sumie masz badania, statystyki trwałości takich związków czy taka prywatna obserwacja lub Maciej Maciak tak powiedział?
  • Odpowiedz
@stanley___: z takich związków od szkoły średniej to znam tylko 1 który dalej trwa a wszystkie inne dawno się rozpadły bo tak jak pisze @MattCobosco - ludzie dorastają i się okazuje, że mają inne priorytety i ich drogi się rozchodzą. Najlepiej szukać na studiach lub chwilkę do, tak do 25 lat najlepiej.
  • Odpowiedz
@Disscord93: To co mnie życie nauczyło do tej pory to tyle, że jak dwójka całkiem rozsądnych osób zwiąże się w miarę wcześnie i od początku się szanują i są wobec siebie lojalni, to związki są raczej długotrwałe. A jak ktoś się "wyskakał" to potem wchodzi w związki, w których bardzo szybko przechodzi do zwykłego życia - ale równie szybko się nudzi.
  • Odpowiedz