Aktywne Wpisy

annlupin +21
a jakie muzyczki do wina ten
źródło: annlupin44567881
Pobierz
labelle +4
źródło: 1000059044
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link
źródło: annlupin44567881
Pobierz
źródło: 1000059044
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Fabularnie jest on zadziwiająco wciągający. Podoba mi się jak twórcy serialu brali różne teorie spiskowe, legendy miejskie, etc. budowali wokół nich odcinki.
Dalej, co prawda nie ma tego dosłownie pokazanego w tym serialu, ale jest też coś w rodzaju motywu podróży, Mulder i Scully są często w innym Stanie wraz z kolejnym odcinkiem i zajmują się zupełnie innym problemem. Daje to taki element odświeżający, nie ma uczucia monotonii przy kolejnym odcinku.
Ścieżka dźwiękowa autorstwa Marka Snowa też jest ważnym elementem składowym tego klimatu.
Ostatnio odkryłem że gdy mam wolną godzinę i nie mam pomysłu co zrobić, to powtarzam sobie kolejny odcinek tego genialnego serialu,
Zupełnie tak jak niektóre znane mi osoby mają z serialem "przyjaciele", który wcześniej wymieniłem, a za którym po prostu nie przepadam (co nie znaczy że mam coś do niego i osób które go oglądają, bo wiem że niektórzy to w ten sposób zinterpretują).
Natomiast szkoda że te dwa dokręcone sezony to straszna padaka, której nie idzie praktycznie oglądać.
To co śmieszne, ale podobny vibe mam gdy gram na przykład w SWAT 4, pomimo tego że nie dotyczy on w ogóle tematów jakie były w serialu.
Tam też Stany są pokazane z tej mniej przyjemnej strony.
źródło: The_X-Files_original_title_screen
PobierzZajebisty wpis.
Fajny
źródło: image-asset
Pobierz@Corvus_Frugilagus: znasz nie-homoseksualnego mężczyznę który w wolnej chwili odpala sobie serial PRZYJACIELE zamiast nwm podcastu o 2 wojnie światowej, albo z Archiwum X xd?
źródło: 402996a898dd46119277cb47d74cf211
Pobierz@PopeLeon: ich relacja to jeden z lepszych elementów serialu, absolutnie uwielbiam odcinek w którym Dana jest zazdrosna o Bambi :)
Zgadzam się z opem co do dwóch kolejnych sezonów to jest padaka, pamiętam stary Mulder w walce wręcz rozwalił ekipę jakichś komandosów no please, przecież o to się rozchodziło, że Fox i Mulder to "agenci", ale
źródło: image
Pobierz@Megatron_John nie wiesz jak się nazywa w polskiej wersji, ale za to nie wiesz jak się nazywa w angielskiej ( ͡° ͜ʖ ͡°) oficjalnie nazywał się Cigarette Smoking Man, krócej The Smoking Man,