Pamięta ktoś jeszcze wypadek z Rzeszowa spowodowany przez żolnierza RP gdzie pasażerka była jego kobieta policjantka? Gdzie potrącono 14 łatkę na pasach i jeszcze cofali autem by zamajtaczyć przy drodze hamowania? Nie mogę znaleźć w internecie czy sprawa skończyła się na 6 tys zadośćuczynienia dla rodziny poszkodowanej, zdaje się że miała po tym wypadku problemy z kręgosłupem, czy ma ktoś więcej informacji? Dla mnie to skandal i jestem absolutnie w-------y że takie łajzy dalej żyją sobie wśród nas i spokojnie chodzą po ulicy wśród normalnych ludzi #rzeszow #wypadek #afera
@Moonman: tak, wydaje mi się w dodatku że były znaleziska na wykopie które dziwnie zniknęły, Daniel O Rzeszów, niestety nie ma zbyt wielu informacji w internecie jak ten śmieć skończył, więc zapewne nic mu się nie stalo
@Moonman: Oskarżony 41-letni Daniel O. został uznany za winnego przestępstwa z art. 177 kodeksu karnego, a więc spowodowana wypadku komunikacyjnego. Mężczyzna otrzymał na karę grzywny 6 tys. zł. Sąd orzekł też, że ma on wypłacić poszkodowanej dziewczynce 5 tys. zł nawiązki oraz pokryć koszty sądowe w kwocie 6 tys. zł. Xd
Następnie w dniu 6 marca 2025 roku Sąd Rejonowy w Rzeszowie, po rozpoznaniu sprawy na posiedzeniu w postępowaniu nakazowym, bez udziału stron, na podstawie art. 500 § 1, § 3 i § 4 kodeksu postępowania karnego, wydał wyrok nakazowy, przyjmując, że okoliczności czynu i wina oskarżonego nie budziły wątpliwości.
Sąd na podstawie art. 177 § 1 k.k. przy zastosowaniu art. 37a § 1 k.k. wymierzył oskarżonemu karę grzywny
Czyli kara pokrywa się z tym co wkleiłem z artykułu z gazety, chyba że został wzniesiony sprzeciw z tego co rozumiem, śmieszne, polecam obejrzeć nagranie ze zdarzenia, wtedy cała ta sprawa i wyrok jest jeszcze smieszniejszy
@Richard0: @dran2 przecież to dopiero początek, pomijam fakt że prokurator złożył sprzeciw i wyrok może być sroższy, następny krok cywil i tu już odszkodowanie a potem zadośćuczunienie mogą być sporo wyższe.
@TompsonzPolski: Niewiele wyższy dostanie, nawet jeśli. Za zabicie kogoś na pasach przekraczając dozwoloną prędkość o 40km/h to dostajesz zawiasy i nawet nie zabierają ci prawka. Ten wyrok jak na polskie standardy to całkiem surowy.
@BreathDeath mylisz się i walisz jakieś farmazony, znam osobiście przypadek typa co za potrącenie na pasach w kuriozalnej sytuacji, bo wj2chalnskrecajac w prawo no i wyszli ludzie i chciał cofnąć i pacnal typa i zabrane prawo jazdy
@TompsonzPolski: Napisałem komentarz pod jednym z wpisów o wypadkach z linkami do prawomocnych wyroków. Orzekane kary są zbyt niskie, za zabicie człowieka dostajesz zawiasy. Oczywiście nie piszę, że tak jest zawsze. :)
#rzeszow #wypadek #afera