Wpis z mikrobloga

@Agent_Dijkstra

@roobaq: Świetne narzędzie, używam podobnego od lat, gratki

W jakich momentach życia używa się takie scyzoryki? Pytam poważnie, bo nigdy mi sie nie zdarzyło pomyśleć o użyciu scyzoryka, nawet podczas buszkraftów (mam wtedy nóż, piłkę, itd)
Może pora coś zmienić w moim życiu :)
  • Odpowiedz
@Pieron: xd jak scyzoryk od multitoola różni się tym że w tym drugim są niby kombinerki xd, też wersji scyzoryków jest więcej a multitoole zwykle dużo się od siebie nie różnią. A takie zabawki i tak nie zastąpią normalnych narzędzi nawet tych mini i kompaktowych. więc bym tak nie wychwalał multitooli i dissował scyzoryki szczególnie że te multitoole są w cenie całych zestawów narzędzi a praktyczność noszenia ćwierć kilograma takiego
  • Odpowiedz
  • 0
@Eremites no właśnie kombinerki robią znaczącą różnicę. Rozumiesz, że multitool to narzędzie do używania w terenie a nie do prac warsztatowych? W samochodzie można sobie trzymać zestaw narzędzi ale będąc w terenie w praktyce jesteś ograniczony do tego co się zmieści w jednej kieszeni. Multitool można wygodnie i bezpiecznie przenosić w terenie, nie zrobi przypadkiem dziury w plecaku czy udzie.
  • Odpowiedz
@Mexiii: Zaskakująco często się przydaje. We wszelkich pracach około domowych, gdzie nie potrzebuje całego zestawy narzędzi, a to co zawiera multitool jest wystarczające. Przydatne są szczególnie szczypce, ale również wbudowany śrubokręt, oczywiście nóż, czasem otwieracz, nawet piłka się kiedyś przydała xd. Przed zakupem też nie planowałem używać tego często, ale teraz gdy wiem że ten multitool wystarczy to nie lecę po skrzynkę z narzędziami.
  • Odpowiedz
@roobaq: świetny deal! One spokojnie chodzą po 450-550 zł. Uwaga na sprężyny, jak pęknie to nie da się ich dostać. Z serii Juice mam prawie wszystkie.
  • Odpowiedz