Wpis z mikrobloga

#mecz #ekstraklasa #jagiellonia #pilkanozna

Niesamowite, Transfermarkt wycenił Pietuszewskiego na 8 mil euro (słownie osiem milionów euro). Zajebiście, widzę już wszyscy chcą go k---a wyrwać z Jagiellonii, za wszelką cenę. A teraz trochę faktów.

Oskar Pietuszewski, owszem wyróżnia się na tle reszty swoich rówieśników, owszem ma drybling i technikę (rzecz rzadka, żeby nie powiedzieć niespotykana na polskim podwórku), ma rzeczy, których w Ekstraklasie raczej się nie widuje.

A jak będzie wyglądał potencjalny transfer polskiego nastolatka za granicę? Otóż standardowo. Najpierw trzeba zacząć od 30 letniej influencerki (ja bardziej lubię wyrażenie "internetowa k---a" niż influencerka, trochę młodziaka sucz pobajeruje, potem szybki pozew o molestowanie i odszkodowanie, albo najlepiej frajera na dziecko złapać), potem trzeba takiego Pietuszewskiego w---------ć siłą do jakiejś Romy (pozdro Ziółkowski, sam sobie zakończyłeś karierę frędzlu xD), Club Brugge, czy inny obsrany Anderlecht.

No i jak już taki Pietuszewski tam pójdzie, to pępowina jest odcięta, nie ma już cieplarnianych warunków do rozwoju, nie ma s---------h polskich mediów, które będą głaskać po główce i powtarzać, jaki ten Oskar jest zajebisty. No i przede wszystkim nie będzie ręki Siemieńca, która da dzieciakowi ukojenie, kiedy dzieciak się rozpłacze po zmarnowanej setce. Będą tylko oczekiwania u belga, włocha czy innego szkopa i walka o przetrwanie. Oczywiście w zamian za to, dzieciak dostanie trochę więcej kasy niż w Polsce, żeby kupił sobie nowego AMG, i p-------ł nową dziarkę na pocieszenie. Ale o piłce nożnej będzie mógł zapomnieć :) I żeby było jasne, ja mu życzę jak najlepiej, ale już wystarczająco widziałem, i dobrze znam finał tej historii xD
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

rzecz rzadka, żeby nie powiedzieć niespotykana na polskim podwórku

@Ejmen: to nie jest rzecz rzadka, zauważyłem jednak, że wielu takich chłopaków nie trafia wyżej, bo nie chce im się pracować nad kondycją/ wydolnością
  • Odpowiedz
@emilio-cosso: Regułę widziałem w meczu, co Zagłębie wygrało 6:2 i tam kurczę drybling ma, ale wykończenie sytuacji to miał beznadzieje. Musi nad tym sporo popracować, bo to bardziej wyglądało jak podania niż strzały
  • Odpowiedz
@Ejmen: hmm, to nad czym najbardziej się rozpływają przy Pietuszewskim komentatorzy itp to chyba odwaga a nie technika czy drybling. To że próbuje wejść w drybling raz drugi, czy np po kilku nie udanych, a większość skrzydłowych w ekstraklasie to zatrzymanie i do tyłu albo wrzutka na nikogo.
  • Odpowiedz