President Trump is reportedly considering a new plan that would dramatically change the Semiconductor market
The policy’s goal is to have chip companies manufacture the same number of semiconductors in the United States as their customers import from overseas producers.
Companies that don’t maintain a 1:1 ratio over time would have to pay a tariffc - WSJ
@nie_umiem_inwestowac: a sie zesrales pomaranczka tak 8k bo inwestuje od niedawna a wiekszosc na czerwono bo istnieje cos takiego jak realizowanie zyskow i mozesz nie wiedziec ale poki nie realizujesz to nie ma zysku/straty
@Ryzcel: xd to ładuj po same kule w te otlk, póki nie zrealizujesz straty, to jej nie ma xd
Ja się bawię w giełdę, lub inwestowanie w różne aktywa typu złoto od jakichś 8 lat. To jest zabawa, czasem coś pomnozysz, czasem stracisz, nic więcej. Jak myślisz, że znalazłeś złoty środek i będziesz wrzucał kasę na poważnie w takie śmieci jak spce, czy otlk, to będziesz miał -90% w portfelu,
@nie_umiem_inwestowac: Czyli linka nie bedzie czemu? Nie wiem ale sie domyslam widac zeby obrazic wykopkowego ynwestora wystarczy miec kilkaset dolarow w ryzykownych akcjach i polski mozg krukowca olejorza dostaje furii
Startujemy z nowym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ͡°
Z Dziadzią nie ma chwili wytchnienia.
Ja się bawię w giełdę, lub inwestowanie w różne aktywa typu złoto od jakichś 8 lat. To jest zabawa, czasem coś pomnozysz, czasem stracisz, nic więcej. Jak myślisz, że znalazłeś złoty środek i będziesz wrzucał kasę na poważnie w takie śmieci jak spce, czy otlk, to będziesz miał -90% w portfelu,
???
Dlaczego mam ladowac 100% w cos co jest hazardem? Jak najbardziej warto inwestowac w groszowe spolki bo moga wybic w