Aktywne Wpisy

Czarny_Wilk +194
#kiszak
Cześć, z tej strony autor recenzji Silent Hill f na GRYOnLine.pl. Kiszak w swojej opinii o grze (https://www.youtube.com/watch?v=4XFJEEo4suM) zarzuca wszystkim autorom recenzji z wysokimi ocenami nierzetelność i kłamstwa – poniekąd więc i mojej. Porozmawiajmy zatem o rzetelności i merytoryczności jego własnego materiału.
Rzetelna i wartościowa opinia o grze czy recenzja zakładają osadzenie w kontekście, merytoryczne przygotowanie i brak tendencyjności. Kiszak w swoim materiale nie spełnia żadnego z tych założeń.
Cześć, z tej strony autor recenzji Silent Hill f na GRYOnLine.pl. Kiszak w swojej opinii o grze (https://www.youtube.com/watch?v=4XFJEEo4suM) zarzuca wszystkim autorom recenzji z wysokimi ocenami nierzetelność i kłamstwa – poniekąd więc i mojej. Porozmawiajmy zatem o rzetelności i merytoryczności jego własnego materiału.
Rzetelna i wartościowa opinia o grze czy recenzja zakładają osadzenie w kontekście, merytoryczne przygotowanie i brak tendencyjności. Kiszak w swoim materiale nie spełnia żadnego z tych założeń.

Gawith_Apricot +240
źródło: 1111111111
Pobierz

Czasem sobie tu piszę o wrażeniach po skończeniu gry, najczęściej #staregry - bo przegapiłem praktycznie wszystko od 2003, to podtrzymam tradycję :)
Ostatnio skończyłem GTA IV i... trochę się wynudziłem :) Nie wiem jakie wrażenie ta gra robiła w 2008 kiedy wychodziła, ale mnie wymęczyła. Graficznie czy gameplayowo jak na tamte czasy nie mam wiele do zarzucenia, ale przede wszystkim postać Niko Bellica mnie nie porwała, Nowy Jork był mały, nudny, zapchany korkami, oklepany. Do tego brakowało wakacyjnego vibe'u, który w czasach Vice City i San Andreas był jakimś tam wyróżnikiem.
Żeby nie było samego smęcenia - podobał mi się model jazdy i niektóre samochody, szczególnie te stylizowane na japońce z lat 90, szczególnie że sam takiego kiedyś miałem :)
Ogarnąłem za jednym zamachem też oba dodatki oficjalne - The Lost and Damned (o gangu motocyklistów) i The Ballad of Gay Tony (w uproszczeniu o zarządzaniu klubami na Manhattanie) i co mnie zaskoczyło, były dla mnie przyjemniejsze niż podstawowa wersja gry. Szczególnie ten drugi miał sporo humorku i ciekawą fabułę, a i miasto mnie jakoś tak mniej męczyło, niż kiedy jeździłem po nim serbskim imigrantem :D
źródło: 5551-gta4-pc-screenshot
PobierzVice City > IV > V > San Andreas > III
Liczę na to, że VI przywróci klimat z Vice City
@cult_of_luna: I między innymi dlatego ta gra była taka świetna. Też skończyłem parę dni temu (po odświeżonej trylogii) i poza paroma kwestiami technicznymi jestem zachwycony. Gra jest o wiele bardziej poważna i dojrzała niż inne części GTA, nie chodzi w niej o robienie rozwałki na pół
@Anthermil: Przereklamowana to złe słowo. To po prostu nie jest gra dla każdego i trzeba "kupić" jej charakter. Tak samo jak RDR 2 ze swoją rozwlekłością może znudzić, ale jak ktoś nie oczekuje co chwilę kolejnego trzęsienia ziemi, to fabuła i świat ze swoją
Ale najgorsze to były stacje radiowe - kompletnie nie było czego słuchać. Za to najlepszy model jazdy samochodem-cudo ;p
Bawiłem się świetnie
@memory: no tak, a to jedyne zdjęcie mojego które mam na wypoku pod ręką :D
źródło: comment_Bm57lQDwv2QoJ9kRONzRJs7XQRq5TVze
PobierzPamietam ze odpalenie tego i zpaczowanie zajelo mi chyba caly dzien, ale nawet w tych 13 FPS-ach mialem mega podjare.
Nie zgodzilbym sie z tym ze byla nudna - czasem monotonna
@Skatedog: nieee no ja nie z tym, zaraz #wykop40plus witam ( ͡° ͜ʖ ͡°) raczej porównuję te
byłem zajarany tą grą. strasznie. i podobała mi się. uważam że lepsza od v, bo lepsza fizyka.
Albo się grało u kumpla, bo kupił sobie pceta nowego.. a później ja w 2008 grałem na Pentiumie IV 2.8 Ghz, s 478 nothwood. 512kb cache.
768mb ddr1 ramu, radeon x1650 pro, ddr2, 64bit szyna, 256mb chyba pamięci.
ale musiałem jeździć taksówką, skakać, bo przejazd z jednego końca miasta na drugi zajmował by od 20
Pewnie jesteś zbyt stary już, będąc w szkole średniej świetnie się w to grało. No i sama gra niedługo będzie miała 20 lat. A w 2008 urywała mega dupę.
Czerpali inspiracje nie tylko z filmu "Brat 2". Ogranie GTA 4 zachęciło mnie do obejrzenia rosyjskiego kina gangsterskiego by poznać nieco tą kulturę.
Mogę polecić takie tytuły
źródło: 3915
Pobierzźródło: GTA 4 Produkcja
Pobierz