Aktywne Wpisy

KNU-RZY-SKO +105
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

wfyokyga +76
Można pomylić z prawdziwością
źródło: temp_file3184615086016513648
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link

źródło: temp_file3184615086016513648
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Czasem sobie tu piszę o wrażeniach po skończeniu gry, najczęściej #staregry - bo przegapiłem praktycznie wszystko od 2003, to podtrzymam tradycję :)
Ostatnio skończyłem GTA IV i... trochę się wynudziłem :) Nie wiem jakie wrażenie ta gra robiła w 2008 kiedy wychodziła, ale mnie wymęczyła. Graficznie czy gameplayowo jak na tamte czasy nie mam wiele do zarzucenia, ale przede wszystkim postać Niko Bellica mnie nie porwała, Nowy Jork był mały, nudny, zapchany korkami, oklepany. Do tego brakowało wakacyjnego vibe'u, który w czasach Vice City i San Andreas był jakimś tam wyróżnikiem.
Żeby nie było samego smęcenia - podobał mi się model jazdy i niektóre samochody, szczególnie te stylizowane na japońce z lat 90, szczególnie że sam takiego kiedyś miałem :)
Ogarnąłem za jednym zamachem też oba dodatki oficjalne - The Lost and Damned (o gangu motocyklistów) i The Ballad of Gay Tony (w uproszczeniu o zarządzaniu klubami na Manhattanie) i co mnie zaskoczyło, były dla mnie przyjemniejsze niż podstawowa wersja gry. Szczególnie ten drugi miał sporo humorku i ciekawą fabułę, a i miasto mnie jakoś tak mniej męczyło, niż kiedy jeździłem po nim serbskim imigrantem :D
źródło: 5551-gta4-pc-screenshot
Pobierz@cult_of_luna:
źródło: Vincent-GTAIV-front
PobierzOgólnie GTA IV to dla mnie jedna z najbardziej "przereklamowanych" gier. Nie jakaś fatalna czy coś, ale na pewno nie na oceny
@Anthermil: o! to by potwierdzało moje laickie spostrzeżenia :)
@Anthermil: może i tak, ale jednak
@user48736353001: na szczęście były czasem jakieś checkpointy, od których się wznawiało misję. Akurat to o czym piszesz to w starszych odsłonach też było :)
W jaką wersję grałeś, bo jak tą obecną ze steam, to jest ona zepsuta i wymaga minimum fusion fix, various fixes i dxvk + radio restoration
Nie skończyłem 4 - ale żeby być uczciwym mało gier skończyłem w życiu
@user48736353001: po zawalonej misji masz telefon/sms z możliwością instant powtórki
@KurzaStopa: taaaaak! chyba tylko na początku z kuzynek o to dbałem, potem olewka, ale zawracali dupe telefonami XD
Jestem fanem fizyki zwłaszcza tego jak auta się bujają, NPC jak reagują na popchnięcie czy korków bo jednak realizm ( ͡º ͜ʖ͡º) Owszem wkurzający się poboczni bohaterowie wiecznie zabierający na kręgle. Z
Swoją drogą jeśli chodzi o odwzorowanie ruchu - korki, sześciopasmowe obwodnice itd., to nic nie równa się z Driver San Francisco ;) samochody też tam fajnie jeździły
@cult_of_luna: drugą moją ulubioną częścią jest 3