Wpis z mikrobloga

Wszystkie trzy puszki można by obsadzić gniazdami, pojedynczymi lub podwójnymi. Kabel doprowadzałby do nich zasilanie. Nie do końca jednak rozumiem, do czego potrzebne będzie 3, a tym bardziej 6 gniazd w jednym miejscu na klatce schodowej, ale nie potrafię wymyślić innej konfiguracji, która nie wymagałaby przeróbek istniejącej instalacji.
  • Odpowiedz
@MaxwellStB: Ja mam nie na klatce schodowej, a na korytarzu taki włącznik.
Ogólnie mam coś na kształt >> T <<, gdzie ogon to korytarz, a belka pozioma to (od lewej) kuchnia, jadalnia, salon. W tym miejscu mam włączniki do poszczególnych pomieszczeń. Może tutaj też o coś takiego chodzi? Że jedno na schody, drugie do zgaszenia/zaświecenia światła na korytarzu i w jakimś pokoju?
  • Odpowiedz
co tu niby można z tym zrobić?

@MaxwellStB: spytać elektryka, co miał na myśli robiąc tą instalację. Przewód wygląda na czterożyłowy, więc może to być wyprowadzenie na trzy osobne łączniki w instalacji tradycyjnej (puszkowej) albo z rozdzielni pod automatykę. Ale bez szklanej kuli nie rozstrzygnę.

Odczytaj, co tam jest nabazgrane na tym przewodzie, może to pomoże.
  • Odpowiedz
  • 0
@Jarek_P na przewodzie jest nabazgrane krzyżowy klatka schodowa co nie ma chyba sensu przy trzech puszkach. Elektryk będzie w następnym tygodniu to może sprawa się wyjasni.
  • Odpowiedz