Wszystkie trzy puszki można by obsadzić gniazdami, pojedynczymi lub podwójnymi. Kabel doprowadzałby do nich zasilanie. Nie do końca jednak rozumiem, do czego potrzebne będzie 3, a tym bardziej 6 gniazd w jednym miejscu na klatce schodowej, ale nie potrafię wymyślić innej konfiguracji, która nie wymagałaby przeróbek istniejącej instalacji.
@MaxwellStB: Ja mam nie na klatce schodowej, a na korytarzu taki włącznik. Ogólnie mam coś na kształt >> T <<, gdzie ogon to korytarz, a belka pozioma to (od lewej) kuchnia, jadalnia, salon. W tym miejscu mam włączniki do poszczególnych pomieszczeń. Może tutaj też o coś takiego chodzi? Że jedno na schody, drugie do zgaszenia/zaświecenia światła na korytarzu i w jakimś pokoju?
@MaxwellStB: spytać elektryka, co miał na myśli robiąc tą instalację. Przewód wygląda na czterożyłowy, więc może to być wyprowadzenie na trzy osobne łączniki w instalacji tradycyjnej (puszkowej) albo z rozdzielni pod automatykę. Ale bez szklanej kuli nie rozstrzygnę.
Odczytaj, co tam jest nabazgrane na tym przewodzie, może to pomoże.
@Jarek_P na przewodzie jest nabazgrane krzyżowy klatka schodowa co nie ma chyba sensu przy trzech puszkach. Elektryk będzie w następnym tygodniu to może sprawa się wyjasni.
@FatalBomb ale ten kabel nawet zasilający nie jest tylko krzyżowy od światła na schodach. Puszki były cały czas zaślepione i dopiero dziś po otwarciu małe zdziwko
We Wrocławiu stosują już podwójne słupki, by powstrzymać kierowców przed zajęciem każdego możliwego metra kwadratowego ( ͡º͜ʖ͡º) #wroclaw #samochodoza #slupkoza
#elektronika #elektryka
źródło: temp_file2784105151628842671
PobierzOgólnie mam coś na kształt >> T <<, gdzie ogon to korytarz, a belka pozioma to (od lewej) kuchnia, jadalnia, salon. W tym miejscu mam włączniki do poszczególnych pomieszczeń. Może tutaj też o coś takiego chodzi? Że jedno na schody, drugie do zgaszenia/zaświecenia światła na korytarzu i w jakimś pokoju?
@MaxwellStB: spytać elektryka, co miał na myśli robiąc tą instalację. Przewód wygląda na czterożyłowy, więc może to być wyprowadzenie na trzy osobne łączniki w instalacji tradycyjnej (puszkowej) albo z rozdzielni pod automatykę. Ale bez szklanej kuli nie rozstrzygnę.
Odczytaj, co tam jest nabazgrane na tym przewodzie, może to pomoże.
Jakby ktoś się zastanawiał nad rozwiązaniem tej zagadki, tynkarze zatynkowali najważniejsza puszkę xD
źródło: temp_file3610423644920653752
Pobierz