Wpis z mikrobloga

Hej, sorry jak złe tagi ale jestem na etapie robienia sobie biurka i chciałem zapytać - dla jednej osoby, jaki rozmiar blatu uważacie za najbardziej sensowny? Miałem do teraz biurko 150x60 ale dzieliłem je z partnerką która czasami coś pracowała czy grała obok i było ciasno. Nie wiem natomiast czy starczy mi 150 jako jednej osobie jak chcę tam się rozłożyć z dokumentami, może dwa monitory plus laptop, itd. Na pewno muszę mieć więcej niż 60cm głębokości bo to była żałosna ilość miejsca przód-tył.
Myślę o rozmiarze 175x80 ale nie wiem czy to nie overkill.
Też nie wiem jaką grubość blatu wybrać, tanio i fajnie da się dostać 2,5cm ale to chyba będzie się uginać na rantach nawet jak wesprę to na środku?
#praca #biurko #biuro #pcmasterrace #komputery
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@XkemotX: pytanie ile masz monitorów i jak ustawione, plus czy drukarkę chcesz na biurku? Ja kupiłem 120cm i się wkopałem, bo mam 3 monitory, dwa pionowe po bokach i jeden poziomu 27 cali. Kupiłem lepszego kompa i chciałbym ten monitor środkowy zmienić to nie da rady, plus drukarka w innym miejscu. Drugi raz bym kupował ze 160cm
  • Odpowiedz
  • 1
@XkemotX niema czegoś takiego jak za duże biurko - o ile oczywiście nie ogranicza Cię wolna przestrzeń pokoju.
A to czy się będzie uginać, to wszystko zależy od jakości blatu. Jak zainwestujesz w lity dąb, to nawet przy dwóch metrach się uginać nie będzie( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Ralphs Żaden dąb i drewno bo nie chcę olejować nic. Płyta zwykła.

@MisterMinister Maks. 2 monitory 27 cali obok siebie, drukarkę chciałbym gdzieś indziej ale nie wiem czy nie skończy na biurku. Kompa raczej nie będę miał a jeśli już to pod biurkiem jakiegoś mini-itx'a. Ale miejsce na książki i notatniki żeby komfortowo móc pisać jakieś rzeczy a jednocześnie nie musieć spychać wszystkiego na bok by się przydało
  • Odpowiedz
@XkemotX: to na 100% 160cm to absolutne minimum. Bo zapomniałeś doliczyć codziennego p---------a typu telefon i pendrive, może stojąca ładowarka czy inna lampka lub kwiatek i 175cm też się da zapełnić :)
  • Odpowiedz