Wpis z mikrobloga

< Smerf maruda > Jak ja nienawidzę ledów wieczorem w samochodach.... jeszcze te kurna wysokie pseudy suvy, których wysokość sprawia, że lusterka idealnie odbijają to światło prosto w mój ryj ;/ Najlepszy to jakiś koreańczyk (chyba) co ma światła na całą szerokość maski... jeden wielki długi leg jak jakaś świetlówka ( Cylonowie albo inny Knight Rider ) wtedy jest jeszcze lepiej bo ślepne i od lusterka tylniego oraz dwóch bocznych bo to g---o świeci jaj psu j---a na 180 stopni ;/ Kto temu dał homologacje ;/ Kogo to był kur... dizajn ;/

#kierowcy #motoryzacja #dramat
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Kto temu dał homologacje ;/ Kogo to był kur... dizajn ;/

@kowcio11: nikt, te samochody poruszają sie nielegalnie. Każde auto, która ma światło po długości maski nie spełnia polskich przepisów ruchu drogowego. diagności i policja mają to w dupie.

Sporo rzeczy jest nie zgodne z przepisami. Parę z nich to np, że dzienne nie mogą się świecić wraz z mijania. w nowych samochodach nie gasną, tylko walą w lampach jak i
r5678 - >Kto temu dał homologacje ;/ Kogo to był kur... dizajn ;/ 

@kowcio11: nikt, ...

źródło: 484479328_662075889841329_3205662005977937596_n

Pobierz
  • Odpowiedz
@kowcio11 szczerze mówiąc rozumiem, że światła mijania w postaci LEDów mogą oślepiać, ale LEDy do jazdy dziennej? Chyba lekko przesadzasz. A co do świateł mijania w wysokich suvach to teraz akurat jest moda na światła dzielone i wysoko są właśnie światła do jazdy dziennej, a światła drogowe i mijania są nisko, często nawet niżej niż w niskich sedanach. Wg mnie dobry ruch, chociaż jeśli chodzi o estetykę to wygląda to mega
  • Odpowiedz
nikt, te samochody poruszają sie nielegalnie. Każde auto, która ma światło po długości maski nie spełnia polskich przepisów ruchu drogowego. diagności i policja mają to w dupie.

@r5678: Prawo UE stoi nad prawem krajowym więc mogą jeździć jeżeli w innych krajach wspólnoty są dopuszczone. Taka kaszana
  • Odpowiedz
@kowcio11: Może masz coś z oczami? Mnie to zawsze wkurzało, inni dziwili się o co mi chodzi, a okazuje się, że mam za duże źrenice i najwyraźniej inni widzą te światła inaczej. Chyba okulary specjalne do jazdy można kupić, ale poczytaj sobie. Świata nie zmienisz, ale komfort życia możesz sobie podnieść.
  • Odpowiedz