Wpis z mikrobloga

#codziennymajtczak #majtczak #samochody

Kolejna dobra wiadomość.

Ubezpieczyciel odmówił wypłaty odszkodowania. Warta milion złotych BMW Alpina B7, prowadzona przez Sebastiana M. nadaje się do kasacji. Ojciec – de facto właściciel pojazdu – walczył o odszkodowanie, ale Compensa odmówiła, bo samochód miał nielegalne przeróbki i stracił homologację.
jatutylkonamoment - #codziennymajtczak #majtczak #samochody

Kolejna dobra wiadomość....

źródło: IMG_5740

Pobierz
  • 104
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ja_tu_tylko_na_moment: dobrze wiedzieć, ostrzegali mnie w salonie, aby nie zakładać 19 bo jest homologacja na 18 cali. A model sport który jest taki sam ma homologację na 19 xd. Taki sam czyli różni się felga i wyposażeniem wewnętrznym. No ale nie ma co ryzykować.
  • Odpowiedz
ubezpieczyciel oparł decyzję na zarzutach prokuratorskich

@windows95: No właśnie - "oparł na zarzutach" a nie na dowodach czy eksperymentach przeprowadzanych przez biegłych. Ja tu widzę pole do reklamacji/odwołania od decyzji. Nie można przymykać oczu na samowolę towarzystw ubezpieczeniowych - "ojojoj, okradli panu dom, ale nie dostanie pan odszkodowania bo brak aktualnego przeglądu kominiarskiego".
  • Odpowiedz
@ja_tu_tylko_na_moment: żadna tam wielka wiadomość. Dla nich bańka w tę czy tamtą stronę to nic. Prawdziwą wiadomością będzie orzeczenie sądowe skazujące mordercę trzyosobowej rodziny czyli Sebastiana Majtczaka, który uciekł z miejsca zdarzenia za pomocą policji i prokuratury, po czym miesiącami ukrywał się przed wymiarem sprawiedliwości w Dubaju a w międzyczasie rodzina sprawcy bezczelnie wybielała go próbując pozywać niewinne osoby o zniesławienie. Z niecierpliwością czekam na dzień w którym przeczytam o
  • Odpowiedz
Z niecierpliwością czekam na dzień w którym przeczytam o skazaniu tego mordercy na karę dożywotniego pozbawienia wolności bez możliwości warunkowego zwolnienia.

@luteklutek: ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@MiedzygalaktycznyMors @eastbors: ale jak Ty to sobie wyobrażasz? Że TU będą teraz każde auto codziennie sprawdzać czy nie zostało przerobione? W warunkach ubezpieczenia jest wiele wykluczeń. Czy w takim razie TU powinno wysyłać kogoś z alkomatem do każdego kierowcy wsiadającego do samochodu? Bo jak się okaże, że pijany, to nie ponoszą odpowiedzialności, czyli za czas jazdy pod wpływem powinni oddawać pieniądze za opłaconą składkę?

Kupując ubezpieczenie czy to domu
  • Odpowiedz