Wpis z mikrobloga

Czy ktoś to również zauważył? Auto wyjeżdża z podporządkowanej i stoi 2 metry od linii? Po co i na co? Zwłaszcza, że często nawet od linii jest jeszcze zapas, żeby przypadkiem nikt nas nie trącił. W aucie mnie to irytuje, ale pieszo i rowerem jeszcze bardziej to widać. Zwłaszcza, że wtedy często blokują przejścia i przyjazdy. No i nie powiedziałbym, że wyjeżdżają dynamicznie, raczej powoli, więc do korków się sporo dokładają. Zamiast dwóch aut, wyjeżdża jedno.

I nie jest to #logikarozowychpaskow bo nie zauważyłem, żeby któraś płeć w tym przodowała.

#zalesie #motoryzacja
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@inozytol: w autach nie widać tego gdzie jest maska i sporo ludzi nie ogarnia gabarytu auta. Zwłaszcza jak pod supermarketem parkują i przednie czujniki wyją ciągiem jakbyś dotykał ściany a masz jeszcze 50cm zapasu
  • Odpowiedz
  • 0
sporo ludzi nie ogarnia gabarytu auta

@SzubiDubiDu:

Zaakceptowałbym odpowiedź, gdybym widział, że to kobiety tak robią. 50-50 jak obserwuję, dziwne.

Przecież bez tego czucia auta, to ciężko nawet zaparkować. Nic dziwnego, że obcierki są tak powszechne.
  • Odpowiedz
@inozytol: nie wiem ale widzę jakiś dziwny trend, że ludzie jeżdżą coraz gorzej. Dawniej jak była jakaś dziwna zawalidroga to to był dziad w seicento. Teraz coraz częściej widuję, że młodzi ludzie jeżdżą tak jakby pierwszy raz wsiedli za kółko
  • Odpowiedz