Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 51
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@WielkiNos: naprawdęm naprawdę nie rozumiem czemu ludzie wolą wybrać "psiecko" niż dziecko. Roboty przy pchlarzu tyle samo co przy bombelku, trzeba się godzić na te same wyrzeczenia (planowanie wycieczek to upierdliwość), kasy może się przeznacza trochę mniej, za to bestia rozszarpie przypadkowych ludzi albo nawet Ciebie, dziecko raczej nie.

Jedyna zaleta taka, że jak Ci się już znudzi to możesz mu podać morbital.
  • Odpowiedz
  • 211
@WielkiNos: Dopóki psi rodzice nie przestana traktować kundli na równi z ludźmi, to problem nie zniknie. Poza tym my nie mamy jako kraj kultury, żeby dbać o dobrostan wszystkich ludzi dookoła.

Ostatnio widziałem rolkę na instagramie, gdzie babka cytowała konstytucje - "każdemu zapewnia się wolność poruszania się po terytorium RP" więc mimo zakazu wejścia z psem na plażę, uznała ze ten zakaz jest konstytucyjnie nieważny XD. Oczywiście w komentarzach psiarze
  • Odpowiedz
  • 0
@WielkiNos aj kurna na szybko sytuacja wczoraj. Wybrałem się do knajpy, co mnie ze 15 lat tam nie było a chodziłem jak miałem 18 lat. Królewskie polane, smak nostalgii, piekna jesien, zasiadan sobie na moim ulubionym miejscu na ogródku. Eh wspaniale. To nie typ mi sra centralnie przede mną psem. Juz luz myślę, zesra sie i pójdzie a ja nadal sobie będę wspominał piękne czasy, nie. Po sraniu podbiegl do mnie
  • Odpowiedz
@WielkiNos oni przychodza z psem, ona z dzieckiem. Z psem mają problem uczuleni, z dzieckiem jak się drze wszyscy w knajpie. To jest ta różnica że pies się nie drze jak nienormalny xd
  • Odpowiedz
@OpowiedzMiCos: Jezu większej bzdury nie słyszałem. Jak zwykle skrajność w skrajność. Więcej roboty przy psie niż przy dziecku? Masz dzieci? Wstaje kilka razy w nocy od 10 miesięcy+ co chwilę przewijanie, zabawa, karmienie. Może później jak dziecko jest większe nie wymaga takiej uwagi ale bez przesady, dalej musisz się wykąpać, umyć zęby... Przy psie tych czynności nie robisz. Wiec pod względem obowiązków się mylisz, ale to fakt psiarze to zmora.
  • Odpowiedz
  • 18
To jest ta różnica że pies się nie drze jak nienormalny xd

@Izzka pies nie jest społeczeństwu potrzebny i jest jedynie fanaberią psiarza. Nie ma powodu żeby być zmuszanym do obcowania z nim. Dziecko jest potrzebne społeczeństwu i stąd opłaca się przymknąć oko na wiele jego zachowań i ludzie to robią.
  • Odpowiedz