Aktywne Wpisy

Moseva +61
Musiałam usunąć wpis, żeby nikt na darmo nie zaplusowal, bo już się miejsca skończyły (╯︵╰,)
Pozdrawiam ziomeczków @LudzieToDebile @dywergent @Zmorka @whos_your_daddy_snakegirl @leonid_bialkow @Aramil @LuznaPusi @wypok_wypok @jacagks1962 @pyzdek @almete @ChillExecutiveOfficer @187Fan @zazdrosny @Scybulko @Afrobiker @wfyokyga @Miteora @Itslilianka @meister_chlepka @GdzieJestInternet @Smarek37 @wonsz337 @Kaacezet @adrian360060 @
Pozdrawiam ziomeczków @LudzieToDebile @dywergent @Zmorka @whos_your_daddy_snakegirl @leonid_bialkow @Aramil @LuznaPusi @wypok_wypok @jacagks1962 @pyzdek @almete @ChillExecutiveOfficer @187Fan @zazdrosny @Scybulko @Afrobiker @wfyokyga @Miteora @Itslilianka @meister_chlepka @GdzieJestInternet @Smarek37 @wonsz337 @Kaacezet @adrian360060 @
źródło: IMG_7625
Pobierz
Zmorka +39

![Szpitale przekładają zabiegi, bo NFZ nie płaci [edycja 2025]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/e651cdd2df8622992dce7e129dc702ca591ed675fa66f972e7584cc252a01bef,q80.jpg)

Tak czytam te opinie wykopków, komentarze na głównej o naszej polskiej poczcie, że niby wszystkie listy są z góry awizowane, a w ogóle to nawet awiz nie ma w skrzynce, a w ogóle to listonosz był bezdomnym pijakiem i zrobił kupę na wycieraczkę i zastanawiam się, czy ja miałem jakieś szczęście w życiu.
W sumie jedyne z czym mogę się zgodzić, to że są na pocztach komunistyczne kolejki i jedno otwarte okienko, no ale co zrobić - załoga od lat ciągle jest redukowana przez Warszawę
Mój listonosz z mojego blokowiska jest od lat ten sam, taki facet koło 45-50 lat, troszkę taki podstarzały Seba, ale bardzo sympatyczny. Zawsze wszystko doręcza do drzwi(chociaż ja polecone listy dostaje może raz na pół roku, a zwykłych prawie w ogóle, bo mam aktywowane e-faktury za prąd gaz itp.). Czasami widzę, jak potrafi wesoło rozmawiać z przypadkowo spotkanym klientem przez 10 minut.
Kiedy sam byłem listonoszem, a było to w sumie niedawno, w latach 2016-2019, to nie sądzę, żeby komuś opłacało się być takim osiedlowym plotkarzem dyskutującym z każdym przechodniem, to byłaby strata czasu, bo prace kończyło się, wtedy, kiedy się ją kończyło, po rozniesieniu listów i przekazów pieniężnych oraz rozliczeniu się z nich przy biurku(co też potrafiło zająć sporo czasu). Natomiast nikt nie roznosił samych awiz i sam pomysł, żeby tak robić byłby absurdalny. Z góry awizowano jedynie nie mieszczące się do torby gabaryty, czyli paczki nadane jako list, ale to już wina góry, nie znającej realiów pracy. Takie przesyłki powinien wozić kurier, razem z paczkami.
Gdy chodziło się na rozbiórki(zastępowanie nieobecnego listonosza na kawałku jego rejonu), to duża część klientów pytała o stałego listonosza, a część wręcz znała go po imieniu(Pan tu na zastępstwo czy na stałe? A co, Janusz/Seba/Ziemowit/Mariola ma wolne czy jest chory?). Nie było więc nigdzie tak, że listonosz był jakimś ninja który po kryjomu wrzuca awiza.
A wy jakie macie doświadczenia z listonoszami? Dosłownie każdy z was ma złe?
źródło: z30795925AMP,Zdjecie-ilustracyjne-
PobierzA kilka dni temu nadawałem bezpłatny zwrot na ebay, więc musiałem udać się do urzędu. Oczywiście kolejka i jedno okienko, ale kurde - może z dwie osoby coś nadawały i jedna po odbiór z awizo. A reszta? Opłacić rachunki, kupić
@Mukofag: Najgorsza firma ever, nigdy nic nie udało mi sie od nich dostać bez żadnych problemów.
Komentarz usunięty przez autora