Wpis z mikrobloga

@OstatniZnak: YT premium jest dla biedaków, ale umysłowych, co nie potrafią sobie ogarnąć alternatywy.
Kupuj premium dalej to się obudzisz w świecie, gdzie lodówki nie otworzysz bez obejrzenia reklamy (z opcją premium oczywiście możesz pominąć).
  • Odpowiedz
@c3sunn: syf z copilotem, teraz jeszcze komunikat o migracji na inny typ instalki bo tę z MS store porzucają, a do samego tego procesu brak guziora tak jak w instrukcji ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
nie jest konieczne jak się ma godność i kulturę człowieka

@Fikster: XD

Przecież całe to youtube premium to typowe wykreowanie problemu, żeby następnie żądać zapłaty za jego rozwiązanie. I niestety coraz częściej w tę stronę idą korporacje cyfrowe, zamiast faktycznie stworzyć coś użytecznego i wartego swojej ceny na rynku, jakąś wartość dodaną.
Płacąc za te sztuczne rozwiązania celowo wykreowanych problemów jedynie szkodzisz i sobie, i nam wszystkim. Te rakowe pomysły
  • Odpowiedz
Ja się zastanawiam jak żyją ludzie z Applem bo tam revanced nie wgrasz. To trzeba by kupić abonament by reklam nie mieć xD

@niebadzogrem: jest darmowy adblock - przez przeglądarke bez reklam, a w apce mozna udostępnic do adblocka i działa w okienku i w tle.
  • Odpowiedz
nie jest konieczne jak się ma godność i kulturę człowieka

@Fikster: Na załączonym obrazku mam widok tzw paypig co z godnoscią nie ma nic wspólnego
  • Odpowiedz
Przecież całe to youtube premium to typowe wykreowanie problemu

@lewoprawo: Jedyni którzy mają problem to kombinatorzy, żeby nie zapłacić głupiego 30zł miesięcznie za usuługę.
  • Odpowiedz
Ale jaką "usługę"?

@lewoprawo: Usługę wyświetlania filmów na prywatnej platformie streamingowej. Darmowy dostęp YT nie jest twoim prawem, coś w tym trudnego do zrozumienia? Zawsze możesz nie oglądać jak ci się nie podoba. Tak samo ostrzyc się sam w domu jak fryzjerka za droga.

Ja mogę zapłacić za usługę, która faktycznie jakąś wartość dodaną. A nie opłacić powrót do stanu pierwotnego, który celowo został naruszony.

J/w. To nie oglądaj ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@lewoprawo: jak to jaką usługę? Usługa przechowywania i wyświetlania Tobie filmów? To się robi samo za darmo? Możesz sobie trzymać sam filmy na dysku i oglądać:)
  • Odpowiedz
@Fikster: Rzecz w tym, że są reklamy i reklamy. Kiedyś reklamy na youtube (i nie tylko) były przedstawiane w po prostu w przystępny sposób. Dziś po pierwsze internet z reklamami jest prawie nieużywalny, po drugie w tych reklamach jest pełno scamu, malware i innego dziadostwa, bo serwisy nie biorą żadnej odpowiedzialności za treść reklam.
Jednocześnie cyfrowi giganci co roku robią coraz bardziej absurdalne rekordy zysku i wyślizgują się od podatków,
  • Odpowiedz