Aktywne Wpisy

Ksiega_dusz +109
750 zł/h stawka dla lekarza. Do dzisiaj pluję sobie w mordę, że poszedłem na mat-fiz. Pamiętam też, jak w liceum robili mi pranie mózgu, że jestem na jednym z najlepszych rozszerzeń, że potem czeka na mnie Politechnika, dobry zawód, pewna przyszłość. Stfu im na głupi ryj. Tak, jak zostałem zmanipulowany, ukształtowany i w pewnym sensie oszukany to mnie szlag trafia. W liceum chodziłem na korepetycje z matematyki i fizyki. Rozszerzenie z
źródło: Zdjęcie WhatsApp 2025-11-10 o 12.28.07_6429e52c
Pobierz
ordynarny_cham +204

Żadnych nieprawidłowych wyników cytologii w historii, lvl32, 2 porody, regularne miesiączki, żadnych niepokojących objawów. Wyszedł wirus HPV (nie wiadomo jaki szczep, poza tym, że nie 16 i 18, czyli tych najbardziej onkogennych nie mam) i dysplazja (CIN1). Za niecały miesiąc kolposkopia i dowiem się więcej.
Więc, jak już napisałam na wstępie, badajcie pierożki. Test na HPV w tym roku uzupełnił koszyk bezpłatnych świadczeń w ramach NFZ.
#zdrowie #nowotwory #wolnoscdlapierogownawykopie
Nie wygrasz tego, dobrze o tym wiesz.
Akurat w tym przypadku to leczyć będziesz się ty. XD
Chichot losu.
Teraz to chyba każda młoda dziewczyna ma
A jest tylko wsrod mlodych kobiet.
Wnioski wyciągnij sam, jeżeli umiesz.
@werwiauposdfmn: przecież to zwykły troll. Styl w jakim pisze wpisy sugeruje, że ze studiami miał raczej nie po drodze.
@Naczelna_Hedonistka: zgadzam sie, tylko znowu jak tak poczytac, to rocznie trzeba by robic kilkanascie badan lacznie z rezonansem calego ciala bo na to sie badaj, na to itd
@Ka4az: Teraz jest za darmo (zawsze to parę tysięcy zaoszczędzone) i nie jest obowiązkowe. Bodaj do 14 roku życia.
@werwiauposdfmn: Przecież to jest jakiś debil a nie przyszły lekarz, na wykopie co drugi użytkownik uprawia mniejsza lub większą mitomanie
Komentarz usunięty przez moderatora
Jan Ozga, urodzony w 1956 w Woli Raniżowskiej na Podkarpaciu, początkowo wikariusz w Rzeszowie i Łańcucie, w 1997 mianowany przez Wojtyłę biskupem Doumé-Abong’ Mbang.
W sumie... to wiele wyjaśnia. Choć oczywiście w żaden sposób nie usprawiedliwia skandalicznego stanowiska Ozgi.
A co do HPV, to są różne odmiany tego wirusa. Wiele dzieci z podstawówki dostało kurzajek - i to też wynik zakażenia HPV. Ja też miałem kurzajkę na nodze
@Naczelna_Hedonistka: na spokojnie
@zielonzielon: przecież teraz przy naborze 12k rocznie biorą prawie każdego bez odsiewu ... no to czego się spodziewacie? Wykop chciał źeby lekarze byli tani no to będą ... przy okazji będą głupsi.