Wpis z mikrobloga

Badajcie swoje pierożki, Mirabelle. Wykonałam badanie na HPV w ramach programu profilaktyki raka szyjki macicy i wyszły mi zmiany.

Żadnych nieprawidłowych wyników cytologii w historii, lvl32, 2 porody, regularne miesiączki, żadnych niepokojących objawów. Wyszedł wirus HPV (nie wiadomo jaki szczep, poza tym, że nie 16 i 18, czyli tych najbardziej onkogennych nie mam) i dysplazja (CIN1). Za niecały miesiąc kolposkopia i dowiem się więcej.

Więc, jak już napisałam na wstępie, badajcie pierożki. Test na HPV w tym roku uzupełnił koszyk bezpłatnych świadczeń w ramach NFZ.
#zdrowie #nowotwory #wolnoscdlapierogownawykopie
  • 62
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Naczelna_Hedonistka różowa dość mocno się bała wyników. Robiła pełne i na szczęście wszystko w porządku. Samo badanie jeżeli jest teraz darmowe to warto zrobić. Jeżeli trzeba zapłacić to na szczęście mogę pocieszyć. Nie jest to duża kwota, a daje pewność, zapobiega przyszłym komplikacjom jak i pozwala singlom ograniczy roznoszenie tego cholerstwa. Ponoć większość ludzi ma jakiś podgatunek HPV. Jednak tylko kilka z nich jest niebezpiecznych dla zdrowia. M.in te wymienione przez
  • Odpowiedz
@Naczelna_Hedonistka: nie odpowiedziałaś na moje pytanie, wymyśliłaś sobie jakąś tezę którą zanegowałaś, jakobym ja o cokolwike Ciebie oskarżał, no niebywały fikołek akrobatyczny, widać intelektualnie wyższe sfery reprezentujesz, skoro innych równasz do siebie, także nic tutaj nie pozostaje już więcej oprócz uśmieszku szyderczego
z fartem
  • Odpowiedz
@Naczelna_Hedonistka: ja zadaję zwyczajnie pytania mordko, Ty unikasz odopowiedz, teraz próbujesz mi ubliżyć na internecie, no dla mnie to śmieszne i żałosne zachowanie jest po prostu, bo chciałem poważnie podyskutować, ale z kimś takim to nie można, i też nie wypada poważnie jednak, bo i po co dzielić się doświadczeniem i wiedzą na takie tematy ludziom tego typu.
z fartem
  • Odpowiedz
@Hissis: nie zadajesz "normalnych" pytań tylko takie sugerujące zdradę. To jest jest zasadnicza różnica
A skoro się wypierasz to podaj nam jak można się HPV zarazić i co ma wspólnego z tym pływanie na statku, panie cfaniaku
  • Odpowiedz
@Naczelna_Hedonistka: jeśli wolno to zapytam. A szczepiona byłaś może na HPV jako nastolatka przed współżyciem jeszcze? Wiem ze były takie szczepionki ale jak na tamten czas (2009-2010) były dość drogie. Chodzi mi o to czy mimo szczepienia i tak może się zdarzyć ten wirus :c
  • Odpowiedz