Wpis z mikrobloga

• 3
@djtartini1 ja mam chyba konto nieaktualizowane od lat , nikt ze znajomych z branzy nie znalazl pracy przez Linkedin, wiec nie czuje potrzeby z tego korzystac. Pracuje jako kierownik budowy, menadzer zespolu, czy warto tam sie afiszowac w tej branzy?
  • Odpowiedz
@goferek: nikt nie da Tobie lepszej pracy niż Ty sam. A ten nowoczesny targ niewolników to mam szczęście że mnie ominął, gardziłem tym już od powstania. Publiczne posty o tym kto jest lepszym minionkiem i będzie się grzecznie słuchał, albo wysrywy proszące potencjalnego Pana o atencję. Smutne co się stało z tym światem.
  • Odpowiedz
@P3tro: na polskim rynku to raczej głównie strona dla IT. Znajomi z innych branż też mieli konta tylko po to żeby mieć i ewentualnie się przechwalać.
  • Odpowiedz
@goferek: Ja mam bekę z tych wszystkich postujących na linkedinie i chwalących się że byli na jakiejś konferencji, albo zrobili jakiś tam model czy uj wie co xD Mam tam konto dla picu, założone przy szukaniu nowej pracy żeby wyglądało poważnie że mam linkedina xD Ani jednego posta na tym gównie, a wiadomości rekruterów nawet nie odczytuję już nie mówiąc o odpisywaniu.
  • Odpowiedz
czy warto tam sie afiszowac w tej branzy?

@P3tro: To jest stronka dla korpo-ludków, więc jakbyś się chciał zatrudnić w jakiejś wielkiej firmie to pewnie tak... ale jak o tym nie wiesz to pewnie tego nie potrzebujesz :)
  • Odpowiedz
nikt nie da Tobie lepszej pracy niż Ty sam. A ten nowoczesny targ niewolników to mam szczęście że mnie ominął, gardziłem tym już od powstania. Publiczne posty o tym kto jest lepszym minionkiem i będzie się grzecznie słuchał, albo wysrywy proszące potencjalnego Pana o atencję. Smutne co się stało z tym światem.

Odpowiedz

Ja mam bekę z tych wszystkich postujących na linkedinie i chwalących się że byli na jakiejś konferencji, albo zrobili
  • Odpowiedz