Wpis z mikrobloga

Zostawiam ten wpis informacyjnie by się zaindeksował, bo może ktoś będzie miał lub ma podobny problem z #metformina . Po zapoczątkowaniu kuracji nić specjalnego się nie działo, natomiast co 2-3 miesiące były mi zmieniane dawki leku więc zmieniłem #diabetolog , nowy wydawał się ogarnięty ale też po 3 miesiącach zaczął przepisywać co raz mocniejsze dawki leku (SR, SR Combi) i po takiej akcji wpadłem w totalną nietolerancję nabiału. Nabiał mógł być krowi, kozi, owczy - dowolny, spożycie kończyło się uczuciem rwania jelit (i takim odgłosem).

Każdy diabetolog twierdził że to nie może być od metforminy, dietetyk stwierdził że to totalnie nietypowe i nie spotkał się z tym, więc robiłem badania na #pasozyty , #sibo. Generalnie nic nie wyszło, zacząłem grzebać za informacjami czy metformina może coś takiego powodować i w rodzimym internecie nic nie znalazłem, zacząłem grzebać po obcojęzycznych stronach i po długim grzebaniu udało się dotrzeć do kilku informacji, że coś takiego może powodować metformina, a dalsze jej stosowanie może utrwalić efekt i go pogorszyć.

Odstawiłem tabletki na własną rękę, zrezygnowałem z diabetologów, po mniej więcej miesiącu okazało się że mogę znowu jeść nabiał.
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
xddddd wykopek sie leczy sam na podstawie jakiegos wpisu ktory potwierdzil jego teorie. To co jest stwierdzone to ze cukrzyca niszczy platy czolowe i to u ciebie widac jak na dloni xdddd

@UltraKnur20000: Wykopek mi zdiagnozował cukrzycę której nie zdiagnozowało 3 diabetologów, ani nie potwierdziły badania xD. Witam panie docencie, gdzie Pan przyjmujesz ?
  • Odpowiedz