Wpis z mikrobloga

@Ksiega_dusz: statystycy ostrzegali, że w polsce brakuje lekarzy, rząd nic z tym nie zrobił a komisje medyczne blokowały wejście i sobie cwaniacy wygenerowali wysoki popyt przy niskiej podaży a to zawsze prowadzi do wywalenia zarobków w kosmos
  • Odpowiedz
@tubkas12

@Ksiega_dusz: statystycy ostrzegali, że w polsce brakuje lekarzy, rząd nic z tym nie zrobił a komisje medyczne blokowały wejście i sobie cwaniacy wygenerowali wysoki popyt przy niskiej podaży a to zawsze prowadzi do wywalenia zarobków w kosmos

Kto by tam słuchał jakiegoś matematyka, co z tego ze pewnie z 5 razy bardziej bystry niż losowy lekarz. Jak to lekarze mają silne lobby, lekarz po studiach zarabia więcej od
  • Odpowiedz
@Zimm3man: Jednak odpowiedzialność lekarska jest większa. Z kolei rzadko spotyka się programistę który wysili się, żeby coś działało lepiej, jeśli nie ma takiego wymogu, lub gdy raczej nikt nie zauważy. Programiści teraz lecą na łatwiznę, bo cnotą dziś jest mieć nie robiąc nic.
  • Odpowiedz
@PruderyjnyPejoratyw: to ja wam powiem, że inżynier który projektuje chociażby mosty zarabia dużo mniej niż programista czy lekarz a ciąży na nim dużo większa odpowiedzialność niż na jednym i drugim (jak już się licytujemy)
  • Odpowiedz
@tonawegla: Domenę biznesową warto podzielić przez ilość pracowników w tej domenie. Jeden most jest budowany przez dziesiątki pracowników. Jeden pacjent jest leczony przez jednego lekarza. U programistów bywa różnie, ale raczej zwykle kilka osób robi jakąś funkcję. Lekarz chyba wygrywa?
  • Odpowiedz
@Ksiega_dusz w sumie jakby zliczyć ilość czasu poświęcona na naukę na studiach informatycznych, do tego praktycznie ciągła naukę w pracy nowych framework ow vs lekarz to jestem skłonny stwierdzić że jest to porównywalny wysiłek. Szczególnie jak jest jest w takim trybie, to te wiedzę jeszcze szybciej przyswajamy (w trakcie sesji dzieją się cuda ;) )
  • Odpowiedz
@PruderyjnyPejoratyw: Czy ja wiem. Polecam zapoznać się z ich ulubionym powiedzeniem "każdy lekarzyk ma swój cmentarzyk heheh". Jeszcze nie słyszałem, żeby komuś odebrali uprawnienia lub musiał płacić jakąś kasę|odsiadkę. Głównie na pismach się kończy
  • Odpowiedz