Wpis z mikrobloga

Chyba najlepszy materiał jaki widziałem na temat bitwy o lotnisko w Hostomelu. Często wracam do tego momentu i tego jak było blisko, żeby Ukraina upadła w kilka dni. Gdyby plan kacapkow się powiódł, to dzisiejsza rzeczywistość byłaby zupełnie inna. Wielka chwała bohaterom, którzy wygrali bitwę z elitarnymi oddziałami ruskich

#wojna #ukraina
Koka-Kola - Chyba najlepszy materiał jaki widziałem na temat bitwy o lotnisko w Hosto...
  • 86
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 34
@DEMONzSZAFY: Dokładnie tak. To, że większość ruskich nadaje się do tarcia chrzanu, nie znaczy, że nie mają żadnych wysokiej klasy żołnierzy xd Po prawie 4 latach wojny na szczęście jest ich pewnie zdecydowanie mniej
  • Odpowiedz
  • 24
@Jestem_robotem123: Material podeslany przez @Michal0173 sugeruje, że żołnierze broniący lotniska to zwykli rekruci, którzy nie mieli żadnego doświadczenia w walce. Ich przywódca miał 35 lat. Skoro wiedzieli, że tam będzie atak to czemu nie wysłali bardziej doświadczonych żołnierzy? Twoja teoria zupełnie nie trzyma się kupy
  • Odpowiedz
@Koka-Kola: bo elitarne oddziały były przeniesione na wschód gdzie spodziewano sie (z resztą slusznie) najmocniejszego uderzenia Rosjan. Odpal sobie 33:10 z materiału który wrzucil kolega @WillyTrombone, gosc tam wyraźnie mowi ze Ukraina wiedziała o wszystkim i mieli artylerie pod nosem. No i nie wiem czy spadochroniarze ktorzy chwile pozniej odbijali lotnisko to tacy zwykli rekruci( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz