Aktywne Wpisy

OlafCrystal +13

Nacho_Libre +9
#sluchamzlastfm #sluchamzlastfm2 #muzyka #spotify #lastfm
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham

#arinkaofood
#gotujzwykopem #jedzzwykopem
źródło: 20250925_140216
PobierzZa parę lat to zacofanie sie źle zestarzeje xD
Wiem że to nie jest klasyczne połączenie tylko eksperymenty fine dining ale ludzie serio jedzą np. łososiowe tagliatelle z cytrusami i parmezanem albo makaron z łososiem i sosem malinowym do mięs czy ryby. Często w nowoczesnej kuchni francuskiej czy skandynawskiej. Włosi
@arinkao: nie je się pasty z rybami i parmezanem, właśnie w tym rzecz xD
Ale smacznego.
@Bestia_z_Jellystone: Je się w wielu miejscach na świecie.
To że Ty tak nie robisz, nie znaczy że nie istnieje. Gdyby każdy miał tak skostniały umysł to nawet pierogi z serem by do nas nie dotarły ani nawet bez.
Do takich makaronów z parmezanem i rybami dodają także ananasy czy mango jak w Bahama Breeze Passionfruit Salmon Pasta
@Bestia_z_Jellystone: kolega, widzę Makłowicza się na oglądał.
źródło: temp_file6444659252839085407
PobierzKomentarz usunięty przez autora Wpisu
@vitovia: no właśnie nie, bo nie mam tv, a na YT mi się tego nie chce szukać. Ale klasycznym trendem jest łączenie delikatnych składników z innymi delikatnymi. Ryba jest delikatna, parmezan nie. Jak dojebiesz do tłustej i delikatnej w.smaku ryby śmierdzący ser, to całość będzie śmierdziała serem ¯\(ツ)/¯
@arinkao
To że coś jest na tiktoku nie oznacza, że jest smaczne ( ͡°
Widzisz są ludzie którzy w kuchni używają tylko sól i pieprz. Bo tak gotowała mama, babcia etc. Ale sa też ludzie którzy się wyłamują ze stereotypów. I tak właśnie tworzy się kuchnia.