Wpis z mikrobloga

  • 3
@Bestia_z_Jellystone: Jeśli je się pastę z rybami i parmezanem to można także z owocami, tym bardziej że pomidor jest owocem a większość jego odmian jest słodsza od cierpkiej porzeczki.

Wiem że to nie jest klasyczne połączenie tylko eksperymenty fine dining ale ludzie serio jedzą np. łososiowe tagliatelle z cytrusami i parmezanem albo makaron z łososiem i sosem malinowym do mięs czy ryby. Często w nowoczesnej kuchni francuskiej czy skandynawskiej. Włosi
  • Odpowiedz
Jeśli je się pastę z rybami i parmezanem to można także z owocami, tym bardziej że


@arinkao: nie je się pasty z rybami i parmezanem, właśnie w tym rzecz xD
Ale smacznego.

Wiem że to nie jest klasyczne połączenie tylko eksperymenty fine dining ale ludzie serio jedzą np. łososiowe tagliatelle z cytrusami i parmezanem albo makaron z łososiem i sosem malinowym do mięs
  • Odpowiedz
  • 2
nie je się pasty z rybami i parmezanem, właśnie w tym rzecz xD


@Bestia_z_Jellystone: Je się w wielu miejscach na świecie.
To że Ty tak nie robisz, nie znaczy że nie istnieje. Gdyby każdy miał tak skostniały umysł to nawet pierogi z serem by do nas nie dotarły ani nawet bez.
Do takich makaronów z parmezanem i rybami dodają także ananasy czy mango jak w Bahama Breeze Passionfruit Salmon Pasta
arinkao - >nie je się pasty z rybami i parmezanem, właśnie w tym rzecz xD

@BestiazJe...
  • Odpowiedz
kolega, widzę Makłowicza się na oglądał.


@vitovia: no właśnie nie, bo nie mam tv, a na YT mi się tego nie chce szukać. Ale klasycznym trendem jest łączenie delikatnych składników z innymi delikatnymi. Ryba jest delikatna, parmezan nie. Jak dojebiesz do tłustej i delikatnej w.smaku ryby śmierdzący ser, to całość będzie śmierdziała serem ¯\(ツ)/¯

@arinkao
To że coś jest na tiktoku nie oznacza, że jest smaczne ( ͡°
  • Odpowiedz
@Bestia_z_Jellystone: a jadłeś kiedy mięso z dżemem?
Widzisz są ludzie którzy w kuchni używają tylko sól i pieprz. Bo tak gotowała mama, babcia etc. Ale sa też ludzie którzy się wyłamują ze stereotypów. I tak właśnie tworzy się kuchnia.
  • Odpowiedz