Aktywne Wpisy
czarrny +6
Czy Waszym zdaniem opłaca się brać AC do auta o wartości 26k? Auto będzie użytkowane w dużym mieście.
Koszt AC 1488zł.
#motoryzacja #finanse #kiciochpyta
Koszt AC 1488zł.
#motoryzacja #finanse #kiciochpyta
źródło: temp_file1182500063809495684
Pobierz
Sonny86 +808
źródło: scaled_1000024899
Pobierz

Chyba tego nie rozumiem. Chciałem się zapisać do psychiatry, więc patrzę jakaś babka ma specjalizacje w ADHD, depresji, fobiach - idealnie dla mnie. 300 zł konsultacja. Cena zwykła za wizytę u psychiatry, ale widzę innego lekarza, który ma "diagnoza ADHD u dorosłych, lub inny o teście diva jakimś i u nich już jest koszt tak ok. 600-700zł.
To znaczy, że za diagnozę się płaci tak dużo i robią wtedy jakiś długi test? Ta pierwsza babka mi nic nie pomoże, jak udam się do niej na konsultację? Gdy kiedyś się leczyłem na depresję to normalnie po konsultacji przepisał mi leki, sprawdzaliśmy jak działają i ew. na kolejnej wizyty było dalsze działanie.
Ma ktoś doświadczenie? Zależy mi żeby na dniach, póki mam wolne się udać, a teraz czuję się zagubiony i już mi się wszystkiego odechciewa.
#adhd #psychiatria #psychologia #lekarz #medycyna #depresja #fobiaspoleczna
Jeden weźmie 1200 i będzie się bawił 4 wizyty.
Inny zrobi na jednej wizycie (tak było w moim przypadku, 350 zl). Dłużej wcale nie znaczy lepiej.
Szukaj lekarza z polecenia w swojej okolicy tutaj, albo na grupie ADHD
1. Nie podbijają mocno.
2. Nie powodują w dawkach terapeutycznych psychozy u osób bez ADHD.
1. Pierwszorazowa wizyta u psychiatry zawsze jest długa bez względu na to z czym przychodzisz. Kolejne są przeważnie krótsze.
2. Przed tym, że ktoś nie będzie chciał Cie leczyć się nie uchronisz, jedyne rozwiązanie to szukanie kogoś z polecenia innego lekarza, a jak nie masz takich możliwości to chociaż ze strony innego pacjenta. Niestety nie kojarzę nikogo z
To zależy.
Warto pamiętać, że to nie są cudowne tabletki.
To nie jest tabletka na