Wpis z mikrobloga

#leasing czy kredyt na samochód dla vatowca na ryczałcie 12% przy cenie około 120-140k?
Jedyne wymaganie to to żeby wyszło jak najtaniej i nie wydawać całej sumy na raz.
Szczerze mówiąc zastanawiałem się nad kredytem konsumenckim ale oprocentowania w większości salonów są absurdalne. Jedynie citroen ma pożyczkę z rigczem ale za to silnik to pure zdech.

#dzialalnoscgospodarcza #motoryzacja #finansowanie
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Dassault: Jak to nowe auto na FV23%, to operacyjny leasing imo nadal wyjdzie najkorzystniej, chociaż to kwestia przeliczenia. Jak to VAT-marża albo umowa sprzedaży to normalnie na kredyt samochodowy, najlepiej prywatnie.

Kredyt samochodowy z prowizją 2/3% + 8% oprocentowanie. Leasing będzie mieć oprocentowanie środków na poziomie 7,75% bez prowizji, ale dojdzie masa opłat dodatkowych i przede wszystkim całkiem inny produkt podatkowo.
  • Odpowiedz
  • 0
@OptiFinance: Dzięki. Właśnie oglądałem sobie oferty pozczególnych dleaerów i są tak absurdalne że odechciało mi się kupowania samochodu. RRSO 13%! XD Przecież to jest jakaś patologia przy inflacji na poziomie 3%.
  • Odpowiedz