Wpis z mikrobloga

Genesis DIAXID 605 ARGB i ENDORFY Regnum 400 ARGB. Któraś jest lepsza?

@kiupik: żadna z nich nie jest tyle warta imo ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Phanteks, lian li, fractal, czasem Corsair, Antec. To są marki z tej półki cenowej.
  • Odpowiedz
@kiupik: mam tego diaxida. Kupiłem, bo mi się podobał i chciałem możliwe małą obudowę: wady porty do usb C i USB 3.0 to jakiś żart jeśli chodzi o jakość wykonania oraz prędkości. Na froncie nie zmieścisz bez przeróbek 3 wentylatorów 140mm mimo, że wedle instrukcji można. Nie można zamontować zasilacza wentylatorem do góry ( po przeróbkach się da) cała resztą jest ok. Nawet nie zbiera mocno kurzu w środku.
  • Odpowiedz
nie jest warta, ale wybrać trzeba…

@kiupik: hmm. Na twoim miejscu chcielibyśmy zmaksymalizować wartość z wydawanych pieniędzy ( ͡° ͜ʖ ͡°)

A imo 4 stówki za Regnum czy Diaxida wydaje się lekko przegięte.
  • Odpowiedz
@kiupik: konkretny model to zależy od długości twojej karty graficznej, czy masz chłodzenie cieczą (cpu/gpu) jeśli tak to jedną chłodnice czy dwie i jakie rozmiary, Endorfy (dawne SPC) ma wszystkie produkty ok. genesis to zawsze mi sie z chinczykami tymi podlejszymi kojarzył zawsze. Widze że panowie wyżej są w stanie zapłacić więcej za produkt jeżeli ma odpowiednie logo ignorując przy tym takie nieistotne rzeczy jak wyposażenie, porty, rozmiar, design. Obudowy
  • Odpowiedz
@kiupik: Akurat do czterech stów dorwiesz Fractala Pop Air Solid. Ja ją mam i sobie chwalę, dobry przepływ powietrza, wygodnie się w niej pracuje. Jak nie budujesz czegoś ambitnego tylko płyta ATX i jedno GPU to spokojnie styknie.
https://www.x-kom.pl/p/1051228-obudowa-do-komputera-fractal-design-pop-air-black-solid.html
No, chyba że absolutnie MUSISZ mieć szkło i RGBT, to wtedy też jest taki wariant, nawet ciut tańszy choć z tego co widzę obecnie jest jakiś sajgon w dostępności tej budy.
  • Odpowiedz
  • 0
@siadatajta na obrazku może tak wyglądać. Baa chyba nawet gorzej wygląda na zdjęciach. Ale jakość użytych materiałów, intuicyjność i mnogość rozwiązań technicznych stawia ją na zupełnie innym poziomie.
  • Odpowiedz
@kiupik: Pop Air ma i biały i czarny wariant. Ja osobiście wziąłem wariant czarny ze stalowymi panelami bo świecące akwarium jest dla mnie zbędne. Poza tym w takiej budzie zasilasz będziesz widzieć tylko z tyłu bo piwnica będzie go zasłaniać.
  • Odpowiedz