Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 0
@baal80 Według sondaży przeprowadzonych przez firmę Gallup, wśród dorosłych Amerykanów z Pokolenia Z (urodzonych w latach 1997–2006) obserwuje się najwyższy odsetek osób identyfikujących się jako LGBTQ+, wynoszący w 2024 roku około 23%. Jest to znacznie więcej niż w starszych pokoleniach, przy czym wśród osób z tej generacji najwięcej identyfikuje się jako biseksualne.
  • Odpowiedz
obserwuje się najwyższy odsetek osób identyfikujących się jako LGBTQ+, wynoszący w 2024 roku około 23%. Jest to znacznie więcej niż w starszych pokoleniach,

@Fjubens: To jasno pokazuje że LGBT jest traktowane jako subkultura wpadająca w sektę.
Pisałem kiedyś o tym, wcześniej (te 20-30 lat temu) było pełno subkultur, niektórzy z tego 'wyrośli' niektórzy nie (czyli są starzy goci, panki, dresiarze itp). Teraz o tych subkulturach praktycznie nic nie słychać a
  • Odpowiedz
@Tyrande: Ogólnie dużo ludzi ma problem ze wszystkim co jest inne niż u nich. Ludzie przed samymi sobą nie przyznają się do swoich fetyszy, kinków czy własnie orientacji, która wg. mnie jest dość płynna. Mogę powiedzieć o sobie jako facecie bi, bi-ciekawym ale heteroromantycznym. Zajeło mi to trochę czasu.
  • Odpowiedz
@H_Moody: no dokładnie. Nie wgłębiam się w to, ale wiem, że te określenia są tak szerokie, że heteroseksualizm może być określony wieloma innymi określeniami (gdzie z grubsza to będzie hetero, z drobnymi różnicami, zasadami etc.).
Ja się określam jako hetero, ale pewnie jakbym zobaczyła te wszystkie określenia etc, to też bym pewnie znalazła coś dla siebie i dla prawaków byłabym już zanotowana jako LGBT.
  • Odpowiedz
Moja dziewczyna oraz bardzo dużo koleżanek jest BI więc wcale mnie to nie dziwi.

@H_Moody: dużo ich jest, zgoda, mają większe ciągoty do tego, ale to nadal tylko grupa wśród kobiet. Hetery dominują. Skoro sam powiedziałeś, że jesteś bi - też jestem, ale większość typów urody zupełnie mnie nie jara. Mam tak jak @Tyrande (o ile dobrze zrozumiałem), że interesują mnie tylko konkretne typy. Wielu ludzi nie jest tego
  • Odpowiedz
@PowiatowyBanan: No zgadza się, ale osoba BI - jest już LGBTQ+ tak samo "wariacje hetero" a w sród młodych swiadomość oraz otwartość jest dużo większa. Uważam ze wiele osób może poprostu nie wiedzieć ze jest w jakiejs formie Bi bo albo brak im otwartości albo nie trafili jeszcze na kogoś kto by im sie podobał.

Geje też odstraszają, kiedyś na chwile na zbiorniku miałem ze jestem bi to ilość wiadomości
  • Odpowiedz
@Fjubens: pokolenie Z do tego doprowadziło, jeszcze 20 lat temu odmieńcy byli tematem tabu i byłą ich garstka.

Teraz już nikogo nie triggeruje w mediach homoseksualny człowiek, nawet we współczesnym rapie dla dzieci propaguje się gejostwo. (La bubu). Właśnie przez niereagowanie zezwalacie na dalszą ekspansje. To już dewiacja a nie orientacja.
  • Odpowiedz