Wpis z mikrobloga

Zawsze wydawało mi się, że to po prostu budżetowy słabiak do niewymagającej pracy biurowej.

@szczurozjadacz: teraz tak, kiedyś to były jedne z najlepszych laptopów, od kiedy przejął Lenovo jakość poszła na łeb na szyję, że nawet HP i Dell robią porządniejsze budżetowe sprzęty
  • Odpowiedz
przez parę dobrych lat i on dalej będzie śmigał

@wunderkapsznik: mój T520 ma lat 13 i nadal smiga. Ale proba jakies 5 lat temu przesiadki na te nowe sie nie powiodła. Moze teraz już lepiej, bo widze ze zmądrzeli juz nie ma tych durnych klawiatur z blokiem numerycznym. Moze trza im dac druga szanse. Tyle ze teraz to ja laptoka uzywam tylko raz na rok, wiec T520 jeszcze pochodzi.
  • Odpowiedz
@wunderkapsznik: a ja dla odmiany mialem chyba z 10 ThinkPad'ów (T400, T410, x230, x240 i inne) - psuły się, ale raczej jakieś pierdoły, które sam naprawiałem w większości. Dalej mam 2 ThinkPady L480 - nie są idealne, ale stosunek ceny/jakości jest odpowiedni i można ich jeszcze pare lat poużywać (pewnie zostawie dzieciakom). A co do HP... miałem też już z kilka jak nie kilkanaście, głównie Elitebooki i do g11 zazwyczaj
  • Odpowiedz
@vulcanitu: porządnie. na 10 lat spokojnie wystarczy. najszybciej ramy się kończą, ja w swoim lapku z 19r miałem 12GB i musiałem zrobić do 20 bo już brakowało. 4gb było wlutowane 8gb dołożone, tą kość sprzedałem i wsadzilem 16, od tamtego czasu zero problemów z brakująca pamięcią.
  • Odpowiedz
@okoski: Też miałem (a nawet dalej mam) thinkpada z archem, ale trochę dużo zabawy jest z tym, żeby kompa dało się po prostu normalnie używać. Maintenance tego systemu, to jak praca na etacie, choć fajna zabawa na jakiś czas. Trochę mnie to zmęczyło i znudziło mi się, więc przesiadłem się na maka, na którym normalnie wszystko działa samo :P.
  • Odpowiedz
@vulcanitu 30 komentarzy i jeszcze nikt nie wspomniał o tym że Fn i crtl są zamienione miejscami? Co jak co ale mało co mnie tak w-----a jak to. Całe szczęście w kolejnych generacjach poszli po rozum do głowy
  • Odpowiedz