Wpis z mikrobloga

✨️ Samotność w wieku 30+: wyzwania i psychologia
Tak sobie myśle że bycie samotnym chłopem 30+ to trzeba mieć stalową psychę. Nie wiem czy kojarzę jakiegokolwiek (żywego jeszcze) typa który by sobie radził i raczej cope'ują używkami żeby zapomnieć o #samotnosc i jakoś przetrwać ale wiecie, to równia pochyła w dół. Jeśli zastanawialiście się kiedyś czemu typy biorą sobie jakieś ulane, brzydkie czy zrzędliwe baby na starość to właśnie dlatego - wychodzą z założenia, że lepiej ktokolwiek niż nikt i poniekąd uważam, że to ich trzyma przy życiu. Ogólnie bycie samemu to lipa, bo koszty życia ale wiecie czysta psychologia że brak regularnego kontaktu z ludźmi, realizacja podstawowych potrzeb to przyczyna chorób biologicznych i psychicznych a dodatkowo bycie chłopem to raczej zero pomocy, współczucia a z wiekiem większe oczekiwania od ciebie.

#przegryw #przegrywpo30tce #blackpill #redpill #tfwnogf #tinder #psychologia #niebieskiepaski #depresja

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt

mirko_anonim - ✨️ Samotność w wieku 30+: wyzwania i psychologia Ⓘ
Tak sobie myśle że ...

źródło: just-started-watching-this-show-he-is-just-like-me-v0-vo072wgmm52e1

Pobierz
  • 40
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim:
Kwestia indywidualna. Ja utrzymuję kontakt tylko z rodzicami i kolegami w jednej grze i mi się żyje mega dobrze, ale ja byłem w związkach, więc chociaż skosztowałem z czym to się je i wcale nie było fajnie xD
  • Odpowiedz
  • 0
@Curtsy9561 Taaa, fajnie się gada jak się tego nie doświadcza.
Zgodzę się z OPem że to chujnia, zwłaszcza jak przez X-lat miało się kogoś. I nawet jak Ci zrzędziła, marudziła i nie raz w-------a to był to element życia. A będąc samemu mimo wszystko zaczyna tego brakować.

Mógłbym zresztą sporo o tym napisać na własnym przykładzie ale czy to ma sens? Pomoże mi to w czymś? Raczej nie...
  • Odpowiedz
@Spioszeq: no i właśnie. O to chodzi. Sam chciałbym być w związku, nawet c------m żeby teraz bardziej doceniać bycie singlem. A tak jak mam 25 lat, zero dziewczyn, zero ruchania to se wmawiam że mogłoby być fajnie i
  • Odpowiedz
ulane, brzydkie czy zrzędliwe baby na starość

@mirko_anonim: najgorsze co można zrobić.. znam takie pary i zero radości u chłopa. To jak przegrać podwójnie.

Ogólnie bycie samemu to lipa, bo koszty
  • Odpowiedz
  • 14
@mirko_anonim

Jak się od zawsze było samotnym i nie zna się w życiu niczego innego, to po prostu lata lecą i nic się nie zmienia, trwasz po prostu w tym co dla ciebie jest oczywiste. Chyba po prostu trudniej jest sobie poradzić jak coś masz, stracisz to i wiesz, że już nigdy nie odzyskasz, niż jak po prostu nigdy nic nie miałeś, nie ma żadnego szoku wtedy. Ale to zależy konkretnie
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: trawa zawsze bardziej zielona u sąsiada - gwarantuje, że życie spokojne chłopa samotnego jest 10 razy lepsze niż bycie w związku z kimś kto dosłownie życie utrudnia i obniża jego jakość xd

jeszcze jak ktoś jest w pięknym rozkwitającym związku to faktycznie można mu zazdrościsz - ale ile takich relacji znasz pomijając to co widziałeś w komedii romantycznej?
  • Odpowiedz
@BlackpillNaCalego: no dokładnie tak jest - jak ktoś cały czas żyje takim życiem społecznym, non stop gdzieś łazi w towarzystwie, tą laskę jakąś lepszą czy gorszą zawsze ma to dla takiej osoby przy stracie baby jest sznur bo ojeju co ja mam ze sobą zrobić, jak mi nic nikt nie karze xd

dla autysty samotnika taką gehenną byłaby właśnie relacja ze statystyczną babą - bo taka pokorna i dobra jak
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 5
zdecydowany-sojusznik-77:

brak regularnego kontaktu z ludźmi, realizacja podstawowych potrzeb to przyczyna chorób biologicznych i psychicznych

Ludzie których poznałem to 99% debile i dla własnego dobra wolę, żeby trzymali się ode mnie z daleka.
  • Odpowiedz
Tak sobie myśle że bycie samotnym chłopem 30+ to trzeba mieć stalową psychę.

@mirko_anonim: nie, po prostu będąc chłopem trzeba mieć stalową psychę. jak jesteś samotnym to trzeba mieć psyche do znoszenia samotności, jak jesteś z babą to trzeba mieć psychę do znoszenia tej baby. chłopu nikt z tym nie pomoże tak jak babie. chłop ostatecznie jest skazany tylko na siebie.
  • Odpowiedz