Aktywne Wpisy

etherway +272
Mireczki pijcie ze mno kompot, przeskoczyłem dziś o 2,5 generacji (。◕‿‿◕。)
#motoryzacja #ford #focus #pokazauto #carboners
#motoryzacja #ford #focus #pokazauto #carboners
źródło: 7c1587927eb7eafbffe0fff67ef6901e5f724910b45fdbbf908973b4bc147b93
Pobierz
ursusowy 0
#famemmarestream
Dajcie jakiegoś linka do restream
Dajcie jakiegoś linka do restream

Jakieś ashwagandy są warte? Czy może jakieś inne środki/sposoby?
Źródło stresu niestety ciężko mi wyeliminować
#mikrokoksy #mirkokoksy #silownia
Co może się dziać kiedy kortyzol jest w górnej granicy widełek, przekroczenie 2x, albo liczony w setkach? Z tego co pamiętam górna granica to jakieś 18 na czczo.
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz- Jak Ty chcesz wbijać kortyzol farmakologią?
- Kortyzol w górnej granicy lub nawet lekko ponad w badaniu rano nie jest żadnym powodem do niepokoju. Większym znakiem ostrzegawczym by był skrajnie niski i dopiero to mogłoby by świadczyć i niewydolności nadnerczy
- Tak i tak jedynym sposobem do pełnej diagnostyki i ewentualnej decyzji o wdrożeniu farmakologii przez lekarza jest obraz HPA o najlepiej testy obciążeniowe/hamowania np. deksemetazonem/stymulacji ACHT/CRH lub/i
Dodam tylko
Dlatego Twoja rada nie jest rozsądna jeśli chodzi akurat o kortyzol. Bo leki wbijające kortyzol lub blokujące receptor są jednymi z najbardziej hardcorowych z licznymi skutkami ubocznymi i są stosowanie np. w chorobie cushinga.
Absolutnie w przypadki przekroczeń niewielkich nie powinno się iść w tym kierunku lub naciskać na to lekarza. ABSOLUTNIE bez krytycznych przypadków nie podaje się ludziom leków wpływających na kortyzol; najczęściej są stosowanie w ostateczności np.
Dziękuję za merytoryczną dyskusję. Rzadko kiedy się zdarza na wykopie.
Z tego co czytałem, to trzeba po prostu wyluzować (łatwo powiedzieć) jeśli jest niewielkie przekroczenie. Ale interesowało mnie takie co jeśli. O przypadku kiedy jest za mało nawet nie pomyślałem, więc dzięki że dorzuciłes info.
U mnie kortyzol jest w normie, bliżej górnej granicy.
źródło: 1000018732
Pobierz