Aktywne Wpisy
kwmd +1122
#systemkaucyjny to są jakieś jaja, że @MKiS_GOV_PL i my Polacy będziemy zasilać portfele głównie jakichś Duńczyków, którzy są beneficjentami rzeczywistymi spółki Polski System Kaucyjny S.A... Brawo.
#systemkaucyjny #butelki #ekologia #kaucja #lidl #smieci
#systemkaucyjny #butelki #ekologia #kaucja #lidl #smieci
źródło: G2NB-ifW0AAunm6
Pobierz
Megasuper +307
Ci rolnicy to wstydu nie mają. Proszą o pomoc bo zbiory duże xD
źródło: temp_file1332029635011204532
Pobierz

Ogólnie tak myślę, że traktowanie w ten sposób kobiet, że np. możliwość pójścia na zwolnienie lekarskie od rejestracji ciąży bez żadnego kombinowania (płatne przez ZUS a nie pracodawcę), roczne macierzyńskie i
Przecież chodzi wręcz o coś innego
@markhausen: przecież w 90% przypadków kobiety chorują na ciążę i lądują na L4
Ciąża to coś gorszego niż choroba bo w jej wyniku powstaje nowa istota, bez jej zgody, bez jej potrzeby, do syfiastej rzeczywistości, która jest tylko i wyłącznie szkodliwa dla czujących, a więc posiadających układ nerwowy organizmów żywych.
@Rad-X: zastanów się, czy zapier....łbyś z kołchozie za minimalną z gównikiem w brzuchu. Chodzi o ryzyko poronienia, dolegliwości ciążowe i pewnie wiele innych czynników.
L4 jest tu traktowane jako "nagroda" za donoszenie ciąży więc po pierwsze OP kompletnie nie ogarnął, po drugie - takie mamy czasy.
Gdyby ZUS od razu płacił za L4 to pracodawcy inaczej by podchodzili do pracownic w wieku rozrodczym itd.
Temat generalnie ciekawy
@krytyk__wartosciujacy: ja nawet bez ciąży bym nie z---------ł, ryzyko potknięcia się itd to gra nie warta świeczki
I doprecyzuję - nie popieram L4 dla każdej ciężarnej na start, ale rozumiem. Tu powinna być dowolność a na pewno "życzliwość" ze strony państwa.
@GangKobry: manipulowac musisz bo sie zesrasz? Artykul traktuje wazne tematy, wystarczy umiec czytac by to rozumiec
Bo ciąża to choroba
@markhausen: Wszystko fajnie co napisałeś i się zgadzam. Jedyny problem co z kobietami które poronią. Jak wtedy ogarniać zwolnienia i reszta?
@Darth_Gohan: dlatego napisałem " Tu powinna być dowolność a na pewno "życzliwość" ze strony państwa". Jeśli laska siedzi za biurkiem i jedyny dyskomfort, którego doświadcza to straszliwe gazy, to myślę, że na rękę jest i jej i pracodawcy, że ciśnie w robocie. Ale jeśli ciąża jest zagrożona (a czasy takie, że większość ciąż się kwalifikuje pod to) to jednak należałoby coś