Wpis z mikrobloga

@Atreyu: Nie znosiłam tego programu, kompletnie staroświecki, denny i przygłupawy bardziej od Benny Hilla.
Ale w czasach gdzie ludzie oglądali Czar Par, jakieś g---o typu Idź na Całość ten idiotyczny program pt. Śmiechu Warte, wpisywał się w gusta wsiowego plebsu idealnie. 100 lat byli za myślą techniczną tamtejszych dzieciaków.
  • Odpowiedz
  • 142
Idź na Całość

@arinkao: spotkałem się z tym że ludzie (urodzeni już lata po emisji) potrafią powiedzieć "ale zonk!".

Ale nie wiedzą kim ten Zonk był =( ͡° ͡°)=
Atreyu - > Idź na Całość

@arinkao: spotkałem się z tym że ludzie (urodzeni już lata ...

źródło: Zonk

Pobierz
  • Odpowiedz
@Atreyu: Benny Hill bez cycków niemodnych szwedek z szopą na łepetynie? Dziwnie xd

Tak to te czasy jak koty były nienawidzone - grubiański Garfield, wredny Klakier i zasrany Zonk. Koty wróciły do łask po 2010 roku.

• Odpowiedz
  • 2
grubiański Garfield

@arinkao: ale Garfield był postacią pozytywną ( ͡º ͜ʖ͡º)

Mimo że polskie dzieci w większości pierwszy raz jadły lasagne dobre 10 lat później jak wprowadzili ją na lodówkach Biedronki

@Lardor dzięki za odblokowanie core memory
  • Odpowiedz
@Atreyu: ostatnio sie dowiedzialem. ze ten zonk to wcale nie wzial sie z 'idz na calosc' tylko takie powiedzonko istnialo juz duzo wczesniej w niektorych rejonach Polski, a program tylko to wykorzystal nazywajac w ten sposob kota w worku
  • Odpowiedz
@Atreyu: ja znałem program i go oglądałem jako dziecko i Zonka wyparłem z pamięci. A zwrot usłyszałem lata później w gimnazjum. Dopiero Internet mi przywrócił pamięć.
  • Odpowiedz
@Atreyu: No i się oglądało, bo co było robić. Końcówka 98 i początek 99 był dla mnie męczący. Padła decyzja, że kupujemy komputer i trwało odkładanie funduszy. Jak widziałem jak pachoły wygrywają w Idź na całość po kilka albo kilkanaście tysiaków to mnie skręcało z zazdrości bo t kasę to bym wtedy dołożył do kupki komputerowej. A jak w maju 99 miałem już kompa to Wszystkie Ić na całość, Śmiechu
  • Odpowiedz
@Atreyu: jak miałem 7 lat to rodzice zabrali mnie na wycieczkę do Włoch z ALPINA TOUR. Zjedzenie prawdziwej, włoskiej lasagne było spełnieniem moich marzeń (ʘʘ)
  • Odpowiedz
@Atreyu: eh dla mnie to super wspomnienia. Zawsze w niedzielę przyjeżdżał wujo z kuzynem, oglądaliśmy śmiechu warte, potem jechaliśmy do maka albo pizza hut :3

to byli czasy
  • Odpowiedz
@Atreyu: ostatnio sie dowiedzialem. ze ten zonk to wcale nie wzial sie z 'idz na calosc' tylko takie powiedzonko istnialo juz duzo wczesniej w niektorych rejonach Polski, a program tylko to wykorzystal nazywajac w ten sposob kota w worku

@gedzior84: @Atreyu @RHarryH @Wloczykij2 ale ten Zonk pochodził z oryginału programu (albo przynajmniej z wersji niemieckiej)
Geh aufs Ganze! - tak nazywał się program i w
sopel87 - >@Atreyu: ostatnio sie dowiedzialem. ze ten zonk to wcale nie wzial sie z '...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
spotkałem się z tym że ludzie (urodzeni już lata po emisji) potrafią powiedzieć "ale zonk!".

@Atreyu: przecież tak się mówi, niezależnie od tego programu. to jest coś niespodziewanego, co wypadło nagle i niekoniecznie jest dobre. np. złapaliśmy gumę? "no to zonk".
  • Odpowiedz