Wpis z mikrobloga

#motoryzacja #samochody #auta

Teściowa z mężem szuka jakiegoś auta i nie mają kogo się doradzić, a ja sam za bardzo też nie mam rozeznania (Ostatnie kilka lat mało interesuje się motoryzacją).

Szukają czegoś do 200-230k, nówka z salonu. Jakiś większy suv spalinowy (Może być hybryda), rozmiarowo jak Audi Q5-Q8. Spodobał im się Nissan X-trail ale zastanawiają się, czy czegoś innego nie wybrać

Może ktoś ma jakieś rozeznanie i mógłby doradzić? Tucson i Sportage odpadają
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ElementalX7 a Toyota im się nie podoba? Zarówno cenowo i jakościowo chyba najlepiej ta marka wygląda. Tylko naprawdę warto wtedy się zastanowić nad hybryda lub benzyną. Diesla nie brał bym pod uwagę. Chociaż nie słyszałem o większych problemach ostatnimi laty.
  • Odpowiedz
@ElementalX7: Renault Rafale, wspomniany Xtrail, Skoda Kodiaq/VW Tayron. Może być też Mazda CX5, ale tu już wchodzimy w rozmiary Qashqaia/Austral, Tiguana…

Za 230k pojawiają się pojedyncze sztuki Alfy Stelvio… No cóż, poza brakiem kamer 360 to jest to świetne auto.
  • Odpowiedz
@ElementalX7: jakbym miał kupować dla siebie w tym przedziale cenowym to szedłbym raczej w dopasioną skodę kodiaq, bo auto jest wielkie i to duży plus. Możecie też sprawdzić mazde cx60 i volvo xc60 zmieścicie się w tym zakresie cenowym - bliżej 230 ale auta mniejsze niż kodiaq. Ewentualnie nowa Mazda CX-5 ale ona dopiero wchodzi do salonów. Ponoć jest większa niż miniony model ale na pewno sporo mniejszą niż kodiaq.
  • Odpowiedz