Wpis z mikrobloga

@Ksiega_dusz: spłaszczanie wynagrodzeń. jak kiedyś pisałem to ma tę zaletę że jak ktoś nie chce siedzieć w it, jak ja, to sobie znajdzie na przykład podobnie płatną, czasami mniej wymagającą robotę, co kilka lat temu było abstrakcją bo zarobki były tak oderwane od normalnej rzeczywistości. a coraz więcej kuców będzie się zastanawiać po co właściwie to robi, aż będzie jak na zachodzie co @Eugeniusz_Zua pisał - czyli it to
  • Odpowiedz
@tubkas12: ciekawe czy wtedy nagle wymagania spadną przy wypłaszczeniu zarobków. Na c--j się uczyć całe życie jak możesz iść do innej pracy/branzy i mieć bardziej w------e.
  • Odpowiedz
@Zimm3man: ciężko powiedzieć kusi mnie powiedzieć TAK, ale też pojawią mi się myśli że nie bo po prostu klient znajdzie kontrachentów z innych biedniejszych krajów gdzie ludzie będą bardziej chcieli pracować. Tak jak z nami było przez jakiś czas.
  • Odpowiedz
@Mathas: No to, że taki biznes analityk to tylko ma mieć perfect angielski żeby dogadać się z klientem i jakiś UML + SQL i zarabia więcej niż k-------k od którego wymaga się 10 różnych tooli i rozległego stacka
  • Odpowiedz