Wpis z mikrobloga

@Mistymay: jak ma być imprezowo to polceam Integrę (tylko to czasem już tak mocno, chyba, że się coś pozmieniało). Na Snowee byłem na Music Trip i było zajebiście, mogę polecić. Jak ma być tanio i dobrze, ale bez jakichś atrakcji to polecam Taksidi.
  • Odpowiedz
@Mistymay: tak jak wyżej, top 3 pod względem popularności u nas to snowshow, snowevents, taksidi. Większość jeździ w te same miejsca, wynajmuje te same hotele.
  • Odpowiedz
  • 0
@MannaR: @Shumitu dzięki właśnie rozważam taksidi a dokładniej Serre Chevalier, macie jakieś opinie? Ma to być wyjazd sylwestrowy więc jest tylko kilka ofert i to mi się rzuciło w oczy, do tej pory na nartach byłam tylko w Czechach i Słowacji
  • Odpowiedz
@Shumitu: Z tym "obok" to pomnóż cudzysłów 5 razy ( ͡° ͜ʖ ͡°) Do Val Thorens jest 200 kilometrów, sporo po drogach z Vmax 50km/h... Mapa mapą, a droga drogą.
  • Odpowiedz
@Tapczano: Byłem w dużych i dużo lepszych ośrodkach narciarskich wg opinii wielu ludzi. Serre Chevalier jest w pyte. Pytanie co lepszy dla Ciebie oznacza. Wjechać gondolą na szczyt jebnąć fotę i wrócić do 5* hotelu? No dla mnie nie.
  • Odpowiedz
@BialyRosjanin: Nie no, dniówki po 60-80km here ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Po prostu Serre wydaje mi się jakieś takie nijakie, najfajniej było po przeciwległej stronie doliny od Briancon, ale środek i właśnie rejony Briancon d--y mi nie urwały. Tę gondolkę z jajkiem pewnie już podmienili na coś nowszego? Nie mogliśmy wyjść z niej xD

Za to pochwalę panujący tam luz na stokach, to na mega plus!
  • Odpowiedz
@Tapczano: no to żeś od wątku odbiegł. Gość pytał czy Serre Chevalier jest fajne na wyjazd sylwestrowy a porównanie ma tylko ośrodki z Czech i Słowacji. To mu napisałem że jest w pytę bo to fajny resort z wysokimi górami i d-------m warunem śnieżnym. Mnie Serre Chevalier podoba się za zajebiste tereny offpistowe i zajebisty las. Trasy, jak trasy jednego im odmówić nie można są długie i zróżnicowane. Nie jestem
  • Odpowiedz
@Mistymay: ja do VT jeżdżę co roku. Byłem kilka razy że snowshow, onefun, feeltheflow. Śpi się w zasadzie albo w cheval blanc albo w Les balcons. Cena rozszerzenia na wszystkie doliny to moje jedyne kryterium wyboru z kim jadę. No i w sumie czy nie kasują za sprzątanie, pościele etc jakich p--------h pieniędzy.
  • Odpowiedz