Wpis z mikrobloga

Jako że odbieram teraz zaległy urlop,a pogoda nie dopisuje żeby gdzieś wyskoczyć to postanowiłem w końcu zrealizować coś co od dawna planowałem czyli wygospodarowanie dodatkowej przestrzeni w mieszkaniu. Koszt materiałów to niecałe 800 zł nie licząc mojej robocizny, ale uwinąłem się w jedno popołudnie więc nawet wliczając dniówkę to koszt poniżej 1500 zł. Dzięki temu udało się uzyskać prawie 3m2 na przechowywanie - na pewno przyda się szczególnie, że nadchodzi sezon deszczowy i nie trzeba będzie z butami i zmoczonymi kurtkami wchodzić do środka i roznosić wilgoci po mieszkaniu. Zabudowę ściany całkiem do sufitu wykonam może w przyszłości, ale póki co takie wygrodzenie jest wystarczające, plusem jest to, że takie rozwiązanie zapewnia odpowiednią wentylację. Trochę #chwalesie i trochę #remontujzwykopem. Wrzucam zdjęcia przed i po, numery mieszkań się nie zgadzają, bo nie zrobiłem fotki swojego piętra przed robotą, musiałem podejść do sąsiadów i u nich strzelić fotkę, ale układ jest taki sam. Dajcie znać co sądzicie, bo ja jestem mega zadowolony szczególnie, że nie zajmuję się budowlanką na codzień 🙂 #mieszkanie #mieszkaniedeweloperskie #budujzwykopem
Panitsch - Jako że odbieram teraz zaległy urlop,a pogoda nie dopisuje żeby gdzieś wys...

źródło: obraz_2025-09-24_155525502

Pobierz
  • 41
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Panitsch: imo, żarty żartami, ale ja u siebie coś takiego mam xD

Tz mam piętro odgrodzone xD. Mieszkam na samej górze (nie ma żadnego wejścia na strych/dach) a jest 1 mieszkanie na piętro.
Poprzedni właściciele (albo jeszcze wcześniejsi) zamontowali sobie metalową bramkę przy wejściu na schody xD To jako, że mam małe mieszkanie to np na pół piętrze sobie trzymam suszarkę xD, a przed drzwiami klasycznie leżą buty (tam nawet
  • Odpowiedz