Wpis z mikrobloga

Jako że odbieram teraz zaległy urlop,a pogoda nie dopisuje żeby gdzieś wyskoczyć to postanowiłem w końcu zrealizować coś co od dawna planowałem czyli wygospodarowanie dodatkowej przestrzeni w mieszkaniu. Koszt materiałów to niecałe 800 zł nie licząc mojej robocizny, ale uwinąłem się w jedno popołudnie więc nawet wliczając dniówkę to koszt poniżej 1500 zł. Dzięki temu udało się uzyskać prawie 3m2 na przechowywanie - na pewno przyda się szczególnie, że nadchodzi sezon deszczowy i nie trzeba będzie z butami i zmoczonymi kurtkami wchodzić do środka i roznosić wilgoci po mieszkaniu. Zabudowę ściany całkiem do sufitu wykonam może w przyszłości, ale póki co takie wygrodzenie jest wystarczające, plusem jest to, że takie rozwiązanie zapewnia odpowiednią wentylację. Trochę #chwalesie i trochę #remontujzwykopem. Wrzucam zdjęcia przed i po, numery mieszkań się nie zgadzają, bo nie zrobiłem fotki swojego piętra przed robotą, musiałem podejść do sąsiadów i u nich strzelić fotkę, ale układ jest taki sam. Dajcie znać co sądzicie, bo ja jestem mega zadowolony szczególnie, że nie zajmuję się budowlanką na codzień 🙂 #mieszkanie #mieszkaniedeweloperskie #budujzwykopem
Panitsch - Jako że odbieram teraz zaległy urlop,a pogoda nie dopisuje żeby gdzieś wys...

źródło: obraz_2025-09-24_155525502

Pobierz
  • 41
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Panitsch: Jak to jest, że ktoś sobie ogrodził część wspólną ot tak? Czy to jest zdjęcie na chwile przed tragedią, bo jak się spółdzielnia dowie, to mu tam z buta wjadą.
  • Odpowiedz
czemu deweloper nie dołączył choćby połowy tego korytarza do mieszkania?

@w9rT_wv_bIAn37l: niemal na pewno dlatego, że nie zauważył, że ma powierzchnię, którą można sprzedać. Takie rzeczy z reguły wychodzą jak robi się jakieś zmiany ileśtam razy. Każdy stara się jak najmniej zmieniać, ale nie zawsze wyłapie, że to otwiera nowe możliwości.
  • Odpowiedz
@Panitsch: Wydaję mi się na 99 %, że @piotr-glabik ma rację i jak tego nigdzie nie zgłaszałeś to ktoś z sąsiadów lub nawet ktoś ze spółdzielni, z administracji może zrobić problem za coś takiego @sluchamgazety Ja jestem ciekaw jakiegoś praktyka, czy to przechodzi, bo jednak nawet przepisy przeciw-pożarowe mogą czegoś takiego zabraniać. Sam pamiętam jak w 1 miejscu gdzie pracowałem 2 razy ktoś od BHP czy kwestii strażackich
  • Odpowiedz
@Sylwiusz89: Przechodzi, przechodzi ale trzeba najpierw:
- mieć zgodę administracji/zarządcy/wspólnoty,
- zrobić i uzgodnić projekt,
- zgłosić mimo wszystko prace budowlane (przebudowa),
- płacić co miesiąc wyższy czynsz za dodatkową
  • Odpowiedz