Aktywne Wpisy

Huptys +16

tomwick55 +23
Wydarzenie miało miejsce minionej nocy, kiedy doszło do sprawdzenia się pomiędzy Bukaneros (220 osób), a Lechem Poznań (140 osób). Pomimo nierównych liczb, lepsi okazali się reprezentanci Lecha Poznań
#lechpoznan #pilkanozna #mecz #kibice #ekstraklasa
#lechpoznan #pilkanozna #mecz #kibice #ekstraklasa
źródło: temp_file7362148457020406005
Pobierz

Co sądzicie? Koszt tego to ponad 10k i tyle też by mnie wynosiło przeniesienie i wymiana grzejników, to już wolę podłogówkę zdecydowanie. No ale bez zgody administracji.
Wykonawca podłogówki twierdzi, że montował już u mojego dewelopera w blokach obok, co raczej nie jest ściemą bo z anonima ktoś pisał, że ma u siebie zrobioną (u innego popularnego wykonawcy).
Pchać się w to? Jaki przypał jak to się wyda? Jestem bardzo ostrożny no ale ludzie podobno instalują takie podłogówki w deweloperskich...
Wykonawca twierdzi, że to nie wpłynie na koszt ogrzewania u innych mieszkańców.
#mieszkanie #mieszkaniedeweloperskie #nieruchomosci #hydraulika #remont #budownictwo #budowadomu #remontujzwykopem #budujzwykopem
Komentarz usunięty przez autora
@oficjalne_konto: A co ma powiedzieć ¯\(ツ)/¯
Za ewentualne problemy i przywrócenie do stanu pierwotnego będziesz odpowiadał Ty a nie wykonawca xD
@Radkovich: system ogrzewania jest odpowiednio obliczony w budynku deweloperskim, takie grube ingerencje mogą spowodować problemy z ciśnieniem, dlatego wymagają zgody
@paluszki_rybne: To się zgadza tylko przypał będzie miał właściciel mieszkania a nie fachowiec, bo i z jakiej racji?
Zlecasz mu wkucie podłogówki to najpierw ma zrobić research czy uzyskałeś wszystkie zgody i co sądzi o tym administracja?
A jak zlecisz wykonanie szamba w domu, gdzie jest nakaz przyłączenia się do kanalizy, to
oraz
np. sam grzejnik do salonu to koszt około 2.5-3k, za jedna sztuke, a to nie uwzglednia nawet montazu/przesunięcia
W domu sam ustawiasz temperaturę wejścia, żeby mieszacz dal radę, w bloku nie masz na to szans.