Wpis z mikrobloga

ale... ludzie naprawdę potrafią robić bardzo nieracjonalne rzeczy pod wpływem emocji.

@Krolowa_Nauk: Niby tak, ale pierwszym błędem było wchodzenie we "współpracę" z jakimiś szemranymi pseudobrokerami, tego nie robiła w emocjach. Inwestuje to się w banku, i tam nierzadko masz jakiś prosty plan inwestycyjny albo i konsultację ze specjalistą. To jest instytucja o dużym zaufaniu, a nie jakieś obietnice wielkich zysków okraszone mordką celebryty.
  • Odpowiedz
@Pawu1on: zgadza się, ja nie neguję tego, że głupio dziewczyna zrobiła, mówię tylko o mechanizmach oszustw. Wina jakby nie patrzeć leży też w dużej mierze po stronie oszukujących, którzy po pierwsze działają z premedytacją, po drugie wykorzystują mechanizmy oparte na emocjach, które sprawiają, że człowiek nie działa racjonalnie. Gdyby nie te czynniki, to dziewczyna straciłaby tylko pierwsze pieniądze, a tak udało się oszustom zgarnąć dodatkowy profit za sprytne zestresowanie jej.
  • Odpowiedz
@rosen: tak łykała te ściemy, że aż dziwne, że jej na taborecie przed domem nie posadzili i nie zabrali chaupy na ynwestycje xD
  • Odpowiedz
W takich momentach człowiek serio się zastanawia czy nie żyje w symulacji, czy ta laska w ogóle istnieje, czy to też może laska wygenerowana przez AI albo to wyższy trolling kogoś z wykopu, jeszcze komentarze ja broniące xD to nie może być prawda 😅😂
  • Odpowiedz
Z ciekawości sprawdziłem w Google Grafika i trafiłem na jej Instagrama (pod imieniem i nazwiskiem).

@rosen ????? xddddd Przecież ona ma imię i nazwisko w zrzutce więc można wpisać to w Instagrama i wyskakuje profil. Może jeszcze przeanalizuj ją przez chata i wołać 100 zł XD
  • Odpowiedz
ChatGPT: napisz mi ckliwą historię do zbiórki na siepomaga o tym jak straciłam 200k przez oszustów podszywających się pod inwestorów - dodaj też coś o ai i stanowiskom żeby się na wykopie klikało. ☝🏻
  • Odpowiedz
@rosen: koleżanka zgubiła portfel, tak brzmi jej wersja, i też ktoś jej n-----ł długu. na całą zdolność. Z tym że dobrze zarabia i jakość to spłaca xD ale łobuz kocha najbardziej xd
  • Odpowiedz
@editores nie wplacać ani grosza. Niech pracune na ten dług jak każdy inny szary Kowalski, to tylko pokazije ilu jest idiotów w tym krajj, nawet w tzw. Elicie inyelektualnej. Skamerzy beda mieki złoye łowy, skoro to pokolenje swoj research opiera tylko na AI xD
  • Odpowiedz