Wpis z mikrobloga

• 1
@piotr-glabik a to tak, to ja przez ten sam powód nie kończę łazienkę xd
@moll nie no, moja, dziś zamontowana. Tak, palink wok z podwójnym palnikiem ( ʖ̯)
@Zawadson nowy czajnik elektryczny u mnie też jest w planach ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@Gandezz mam podobną. Słabe jest to że nie ma żadnych ścianek do ochrony przed wiatrem ani palniki nie są w zagłębieniu. Będzie ci dmuchać płomień przy otwartym oknie
  • Odpowiedz
@FejsFak: XDDD

Widziałem wątek jak przeglądałem tag i aż się zdziwiłem, że nie trafił się jeszcze jakiś dzban d------------y się o gaz. Widzę teraz wątek w gorących, rozwijam dalsze komentarze i oto jesteś. XD
  • Odpowiedz
  • 1
@moll na jutro i pojutrze ryż smażony z warzywami i boczkiem, a w weekend rosół ;)
No trzeba będzie, aczkolwiek chińszczyznę robię na największej pateli więc w sumie po co xd
@Artimeges zobaczymy, w pobliżu kuchenki jak widać na foto na szczęście nie ma okien, a z reguły i tak przeciągu nie robię.
@Krupier i to ten, co super schody zrobił ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@Gandezz: ja sobie parę miechów temu kupiłem nową praskę do ziemniaków a zakup mnie tak ucieszył jakbym dostał jakieś lego za dzieciaka albo inną fensi zabawkę :))
  • Odpowiedz
@Gandezz: ten airfryer bardzo dobry, bardzo nie lubią go sprzedawać, bo nie jest nic płatny (bo to nie g---o, którego chcą się pozbyć xD) ale k---a płyta gazowa? No bez jaj. Czemu nie indukcja? J---ć gaz i płyty ceramiczne (°°
  • Odpowiedz
  • 0
@Schwarzfahrer pisałem wyżej: nie lubię inducji, nie chciałem szkła i przede wszystkim - nie mam siły ;) Każdy lubi co lubi, ja wolę gaz, nie przeszkadza mi to w ogóle.
@gardziok luba będzie miała co czyścić ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
  • 0
@Gandezz

Drewno masz zabezpieczane olejem (tak mi się wydaje z wyglądu) bo raczej nie lakierem (za drogi i za bardzo kłopotliwy w nakładaniu dla producentów blatów z klejonki)
Polecam położyć na blat żywicę epoksydową. Będzie trwalsza w użytkowaniu.

A jeżeli to blat kuchenny to powtarzaj olejowanie co roku bezwzględnie bo wygląda to na blat dębowy a dębowy blat i kuchnia to ryzyko wychodzenia garbników z drewna i może blat ciemnieć z
  • Odpowiedz