Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim: 6 lat temu też byś nie kupił mieszkania za 100k a jeśli przez taki czas, zaciskając pasa, byłeś w stanie odłożyć tylko 90k to dzisiaj byś miał może jeszcze bank i komornika na głowie xD

Podziękuj żonie
  • Odpowiedz
@moll: tak samo dla mnie abstrakcją jest to, że kobiety żyją w toksycznym związku z przemocowcem i jeszcze go bronią. To dokładnie ten sam poziom abstrakcji. Kobiety stosują głównie p-----c psychiczną, faceci fizyczną.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: U mnie sytuacja wygląda podobnie, tylko w odwrotną stronę. Ja mam ochotę podróżować, zwiedzać, zbierać wspomnienia, bo wierzę, że to coś, czego nikt mi nie zabierze. A ona coraz częściej myśli o dzieciach, ślubie i takiej poważniejszej przyszłości, a ja nawet nie chcę o czymś takim myśleć
  • Odpowiedz
Dlaczego nikt nie mówił przed zawarciem ślubu że należy przegadać podejście do finansów, celów w życiu? Gdybym wiedział wszystko co teraz, nigdy bym się z nią nie ożenił. Nie wierzcie w to, że przeciwieństwa się przyciągają, bo potem jest tylko żal.

@mirko_anonim: Czy ty poszedłeś wziąć ślub po miesiącu znajomości?
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: dla kobiet jeśli o finanse chodzi to najważniejsze jest to co aktualnie koleżanki robią i to co algorytm podpowiada, a nie jakieś tam faktycznie życiowe potrzeby
  • Odpowiedz
Mówiła, że mieszkanie kupimy później, że pieniądze szybko się zarobi

@mirko_anonim: i jak jej idzie to zarabianie? Ile sama zaoszczędziła zanim wzięliście ślub? Sorry, ale to naprawdę trzeba być durniem mając 100k, świeżo po ślubie, na wynajmowanym, zamiast kupić mieszkanie to przewalić na zachciankę. Na podróż przecież szybciej się zarobi niż na mieszkanie. Nie obwiniam Cię, bo nie Ty pierwszy i nie ostatni myślałeś fiutem, ale to przestroga dla wszystkich
  • Odpowiedz
@gorobei: jak popierduje tu, to raczej w związku nic nie zmieni, a jeśli liczy, że popierdywanie gdziekolwiek zmieni przeszłość - no to nie zmieni xD
  • Odpowiedz
@mirko_anonim:
nie zdziwię się, jak ona cię zaniedługo zostawi, bo nie chcesz już podróżować albo jej się znudzisz...
Z BOKU to wygląda jak typowa laska co naoglądała się insta i cebelbrytów, i ona też tak musi mieć, bo jak "nie" to spadaj ;/
  • Odpowiedz
@moll:

to "Wy" tak żyjecie? XD Borze szumiący... Dla mnie jakaś abstrakcja

Też w to nie wierzyłem, i zakładałem, że jeśli już są takie małżeństwa to max wśród boomerów. Dopóki w robocie nie spotkałem takiego totalnego cucka i pantofla, do którego żona dzwoniła żeby go o--------ć, bo popełniła jakiś błąd. Literalnie, babka sama coś odwaliła, 100% jej winy, a "facet" za to zejbę przez telefon zebrał, i jeszcze marudził jak
  • Odpowiedz
po co ludzie biorą ślub? Nie można żyć razem bez ślubu?

@Jonn: można. Ale nie można się np. razem rozliczać z podatków, od spadku czy darowizn płaci się 20% podatku i pewnie jeszcze wiele innych spraw. No, ale żeby to wiedzieć to trzeba być w związku a nie tylko teoretyzować ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz